The Black Hole (2008)

A rövidfilmek műfaja egy külön kategória a mozgóképes alkotások között, hiszen ezekben a művekben általában nincsen egy hosszú, több csavart is tartalmazó történet, sem hatalmas költségvetés, amivel a látványon lehene a hangsúly. Ezen filmek általában, ahogy nevük is mutatja, röviden és egy nagy csattanóval mesélik el történetüket. Nincs ez másképp jelen cikkünk tárgyával, a The Black Hole-lal sem.  Philip Sansom és Olly Williams alig több, mint két perces rövidfilmje egy igazán elgondolkodtató, súlyos darab, mely szavak nélkül is képes bemutatni az emberi kapzsiság és meggondolatlanság súlyos következményeit.

Charlie (Napoleon Ryan) egy irodai dolgozó, aki egyszer csak egy furcsa jelenséget tapasztal: az egyik lapon, amit nyomtatott, egy fekete kör alakú szerkezet jelenik meg. Hamarosan rájön, hogy a lapja lényegében egy fekete lyuk, amibe bármit betehet, illetve amin keresztül bámit kivehet bárhonnan. Kapzsisága azonban nem sokára csapdába ejti…

Eme két perces szösszenet remekül felépített, rövid kis kikapcsolódás a nézők számára, mely mégis igen komoly mondanvalóval próbálja nekünk megmutatni, hogy a kapzsiság nem vezet semmi jóra. A mű egyik legnagyobb erőssége, hogy egyetlen szó sem hangzik a teljes játékidő alatt, mégis tökéletesen érthető, és egész végig fenn tudja tartani az érdeklődést. Összességében, a The Black Hole egy remekül felépített alkotás, melyet kár lenne kihagyni.

Rövidfilmünk megtekinhető itt.

Értékelés: 10/10

Kele-man

Be the first to comment on "The Black Hole (2008)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.