Lauer Gábor: Mindenvörös (2018) Ajánló+Nyereményjáték

“Barátaim! Mindnyájan tudjuk, milyen vékony is az a bizonyos vonal. Az a bizonyos vonal, vagy határ élő és holt között”.

Lauer Gábor új regényében Ector atyánál elmosódik a határ képzelet és valóság, múlt és jelen között – egy végig érdekfeszítő, letehetetlen könyvben!

 Meg is NYERHETITEK a szerző mindkét művét most – részletek a cikk alján!

“Szakad a hó az isten háta mögött, a hazafelé igyekvő Ector atya alig lát ki a szélvédőn. Bár kocsija ide-oda csúszkál a szerpentinen, olyan nagyon azért nem zavarja a dolog. Elvégre szombat este van. Egy “olyan” szombat este. Az “olyan” szombat estéken pedig egész egyszerűen nem történhet baj. Vagy mégis? Az út szélén felbukkanó apró csillanás egy kicsit megzavarja a férfit. Mi a fene volt az? és miért volt olyan pokolian ismerős? Az egyre többször és többször felbukkanó fény felpiszkálja a pap lelkének, múltjának sötét darabkáit. Őrült hajsza kezdődik az idővel és egy furcsa fenevaddal, miközben a háttérben lassan vörösbe borul a Monte Pedro délceg csúcsa.”

Lauer Gábor Út Sehová című novelláskötete (ajánló ITT) az egyik legjobb kötet volt, amit 2017-ben olvastunk. Így amikor a Mindenvörös kijött, vártuk nagyon – és nem is okozott csalódást. Míg az első könyvön erősen érződőtt Neil Gaiman írásmódja, az új regényben már megjelenik a szerző teljesen egyedi (talán kissé Stephen King-hez hasonló) stílusa is.

A kevés szereplős történet lassan halad – de az első oldaltól az utolsóig lebilincselő. Fejezetről fejezetre, rétegről rétegre értjük meg Ector atya történetét és múltját, személyiségét. Ector atya nem jó ember – de EMBER. A történet párhuzamosan mutatja meg visszaemlékezésekkel, ki is ő – és mutatja be a jelenét, amelyben egy vörös fenevad kísérti.

A Mindenvörös egy kirakó, egy csavaros történet, amit nagyon alaposan kell olvasni, hogy a végére megértse az ember az összefüggéseket. Az igazi horrort nem a történések adják (bár van benne kellőképpen naturálisan ábrázolt jelenet is), hanem a nagybetűs HANGULAT. Stephen King: “Tom Gordon, segíts” című regényével sok hasonlóságot mutat a könyv – de ugyanúgy egyedi és végig leköti az olvasót.

“Képzelj el egy szobát, ahol hiába kapcsolsz villanyt, még úgy sem látsz az orrodnál tovább. Na, pontosan ilyen műveket szeretek, szeretnék írni. Az a célom, hogy az olvasóim borzongjanak, hogy olvasás után megnézzék, biztosan bezárták-e az ajtót éjszakára, s hogy benézzenek az ágy alá lefekvés előtt” – Lauer Gábor (Kisalfold.hu interjú).

A Mindenvörös megvalósítja fentebbi elképzelést – minden Kedves Olvasónknak ajánljuk!

A kötet az undergroundbolt.hu oldalán (ITT) valamint a szerzőtől közvetlenül (ITT és ITT) rendelhető meg.

A szerző felajánlásából 07.22-n 18:00-kor kisorsolunk 1-1 kötetet a Mindenvörös és az Út Sehová regényekből azok között, akik a Facebook poszt alatt megírják, melyik volt a legjobb horror/sci-fi/fantasy témájú regény, amit mostanában olvastak!

Értékelés: 9/10

Fixxerx

Be the first to comment on "Lauer Gábor: Mindenvörös (2018) Ajánló+Nyereményjáték"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.