Critters Attack! (2019)

Nem gondoltam volna, hogy az idén márciusban bemutatott Critters: A New Binge című kábeles széria után – mely tulajdonképpen az ötödik film, csak éppen tízperces epizódokra bontva – pár hónappal máris előrukkolnak egy újabb folytatással. A kilencvenes években költséghatékony Szörnyecskék-kópiaként induló horror-vígjáték franchise aktuális részében még egy elragadóan cuki női rémecskét is kapunk a sok zord tekintetű tüskés maszkulin mellé, de még ez sem menti meg alkotásunkat attól, hogy a sorozat leggyatrább része legyen.

Édesanyját egy balesetben elvesztő Drea-t az öccsével zugivó bácsikájuk neveli, de leginkább csak cseszik rájuk. Mivel a csajszi másodszor sem jut be az áhított főiskolára, így kénytelen a helyi sushi-bárban melózni, mígnem az egyik campusra bejutott barátnője szerint, ha az egyik ottani professzor gyerekeire vigyáz, akkor jó esély van rá, hogy a későbbiekben felveszik oda. Drea a földönkívüliekért rajongó öccsével együtt tehát bébiszitternek áll, nemsokára pedig már a helyi zöldövezetben kalandozva bukkannak egy feminin jellegzetességeket mutató, fehér szőrű cuki űrlényre. Mivel az állatokkal foglalkozó személyek addigra régen halottak, ezért hát hazaviszik a jószágot, velük együtt azonban a rémecskék is jönnek, akik jó szokásuk szerint mindent megtámadnak és felzabálnak…

A sorozat után igazából nem számítottam semmi jóra, ilyen hamar meg aztán végképp nem, így ha ezt a tényt nézzük, akkor az eddig csak rövidfilmeket készítő Bobby Miller televízióra készült produkciójában nem is csalódtam olyan nagyot.  A Dikh TV aktuális adásából szalasztott tehetségtelen és iszonyatos faarcú főhősnő valami botrányosan béna pofákat vág, de igazából sem az őt körülvevő gyerekek, sem pedig az a pár szem felnőtt nem bír játszani egy dekát sem.

Vígjátéknak csapnivaló, horrornak meg egyáltalán nem nevezhető, de szinte semmiféle jópofaságot vagy kicsit is élvezhető momentumot nem találtam benne, amely esetleg a régi részek (1-4 epizódok) sajátja volt. Sokadszorra is előkerül az óriás critter-labda meg a hátukból kilőtt bénító tüske, de egyiknek sem lesz semmi különösebb következménye. Ja, és van egy fejvadász, akit ezúttal az eredeti Critters-ben színre lépő Dee Wallace (The Hills Have Eyes, Howling, Cujo, E.T.) formáz meg, de őt is csak pár percig láthatjuk bumfordi puskájával.

Maradnak tehát a csak és kizárólag kulisszák mögül mutatott, tűéles fogsorukat mozgató bábfigurák meg a pár négyzetméteren szaladgáló megharapott emberek. Forgatókönyvírónk egyáltalán nem erőltette meg magát; egyetlen újdonságként a cukiságból jelesre vizsgázott critter-királynőt meg az éles hangra való robbanást sikerült felmutatni, szóval mondhatni rutinmunka.

Kinek ajánljuk? A Critters-sorozat régi rajongói kitérnének a hitükből, az újaknak meg eleve nem ajánlanék ekkora moslékot, úgyhogy mindenki csak kerülje el szépen, jó messzire!

Értékelés: 4/10

eyescream

Be the first to comment on "Critters Attack! (2019)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.