The Banana Splits Movie (2019)

Minden amerikai rajzfilmek atyja, William Hanna és Joseph Barbera 1968 és 1970 között a televízióban sugárzott gyermekműsorát a kanadai Danishka Esterhazy dolgozta fel újra. Egészen pontosan a szériában szereplő négy emberszerű viselkedéssel bíró vidám állatkarakter zenés-táncos mulatságát adaptálta egy másfél órás, komikus elemekkel teletűzdelt horror-produkcióként.

Történetünk főszereplője, Harley Williams – családja és barátai társaságában – szülinapi ajándékként részt vesz a Taft Studios The Banana Splits élő felvételén. Miközben mindenki pazarul szórakozik a fergeteges előadás keretében, a színfalak mögött kiderül, hogy ez volt az utolsó adás, ugyanis leállítják az egészet. Eközben a négy robotikus karakter – Fleegle (beagle), Bingo (majom), Drooper (oroszlán) és Snorky (elefánt) egy meghibásodás folytán begőzöl, és elkezdi leöldösni a produkció dolgozóit a felvételre eljött nézőkkel egyetemben…

Danishka Esterhazy cuki és gyermekbarát karakterekről szóló filmjéről nekem kapásból Peter Jackson korai  trash-klasszikusa jutott eszembe, bár a Meet the Feebles nevű agyamentség inkább egy felnőtteknek szóló pihent holywood-szatíra, mintsem egy átlagos horror-rajongó által feltétlenül élvezhető produktum. Ezzel szemben a Banana Splits Movie egy igazán könnyen befogadható, laza és szellős horror-komédia, nem túl eredeti karakterekkel, és fordulatokkal. A modernség jegyében kapunk mindenre képes önjelölt influenszereket mobiltelefonos bejelentkezéssel, de láthatunk pénzéhes producereket, lányából minden áron sztárt akaró apát, kiégett mellékszereplőket, no meg családi hűtlenséget, a folyamatosan ismételt ’Splits-dal pedig a másfél órás cselekmény folyamán simán beleúszik a fülünkbe.

Viszont ami egészen kellemes perceket okozott, az a brutalitás. Amilyen középszerű családi vígjátékokra hajazóan sekélyes és unalmas, annyira nem spóroltak a horror-faktorral: akad itt nyalókás fullasztás, fejlevágás, arcleégetés, kulccsal való kibelezés, kalapáccsal elkövetett gyilok, valamint kocsi általi gázolás. Csupa jópofa a főszereplő állatkák által elkövetett huncutság. Sőt, szinte szemrebbenés nélkül tolnak elénk végtag-leszabást és kettéfűrészelést a gore jegyében, ami azért elég meglepőnek tűnik.

Kinek ajánljunk? Bár összességében közepesre teljesít, akit megvett a trailerben látható képsorok hatásvadász varázsa, az akár még önfeledten is szórakozhat rajta!

Értékelés: 6/10

eyescream

Be the first to comment on "The Banana Splits Movie (2019)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.