Cupid (2020)

Mi is lehetne romantikusabb így Valentin-napra, mint egy kifejezetten erről az ünnepről szóló horrorfilm? Ha már rojtosra néztétek a My Bloody Valentine mindkét verzióját, és már a 2001-ben készült Véres Valentint sem akarjátok újra elővenni, mentő ötletként készítették el ezt az Ámorról vagy más néven Cupidóról szóló produkciót. Ebben a verzióban szereplő Mars és Vénusz gyermekeként világra jött római mitológiai alakot pedig ne egy cuki kis kerubként tessék elképzelni, hanem mint egy mérgezett nyilakat lövöldöző bosszúszomjas démon!

Filmünk elején megosztanak velünk egy rövid történetet – amolyan mitológiai gyorstalpaló gyanánt – Cupido-ról, melyben megtudhatjuk, miért is lett olyan sötét és bosszúszomjas, ahogy a cselekményben is megjelenik, aztán már el is kezdi akcióját. Főszereplőnk a félénk és bátortalan Faye, akit osztálytársai mindig ugratnak, merthogy Mr. Jones nevű tanára iránt gyengén érzelmeket táplál. Aztán egy idő után elege lesz a többiek szemétkedéseiből, és egy könnyített szertartás során (még jó hogy mindig van nála tömbgyertya és varázskönyv!) megidézi Cupidót, hogy intézkedjen és vegye el a szerelmet másoktól. Így aztán az életre keltett lény a büntetésből bezárásra ítélt fiatalokra kezd el vadászni…

Sajnos ebben a filmben minden szereplő unszimpatikus, de ha ez még nem lenne elég, akkor elmondom, hogy elég olcsóra sikerült az egész kivitelezés, és horror szempontból is bődületesen gyenge. Cupido gyakorlatilag egy divatos férfikontyot viselő fazon helyenként sötét testfestékkel meg CGI-szárnyakkal, arcán egy rusnya maszkkal, és kb. az egész filmben nem csinál mást, mint furcsán szuszog meg lenyilazza szereplőinket. Na jó, ez nem teljesen igaz, mert néha láthatunk tőle egy-egy szívkitépést illetve ahogy szív alakú formával szaggatja ki áldozata bőrét vagy éppen rózsát gyömöszöl bele a torokba, és Valentin-üdvözlőlapokkal vág át torkokat, de valahogy egyik sem ütős gyilok. Akkor inkább már az a jelenet, amelyben a tanulókkal majdnem egyidős tanárbácsi fűrésszel amputálja le az egyik karon lőtt tanuló végtagját egy satuba fogva.

Amúgy pedig nem több mint tipikus, egyszer használatos tiniknek szánt randifilm, vagy legalábbis valami hasonlóan felesleges (mesterséges) üzleti fogás, mint a Valentin-nap. Szóval, ha az év többi napján is szeretsz horrorfilmeket nézni, ez most bőven kihagyhatod.

Értékelés: 5/10

eyescream

Be the first to comment on "Cupid (2020)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.