Children of the Corn V – Fields of Terror (1998) (A kukorica gyermekei 5 – A sikolyok földje)

Az Ethan Wiley (House 2) által írt és rendezett ötödik epizódban nem kisebb “hírességek” bukkannak fel, mint Eva Mendes vagy David Carradine, viszont ez a videóra készült folytatás szinte semmiben sem tud újat mutatni vagy akár megfelelőképpen szórakoztatni. Egyedül talán e csökkenő színvonallal üzemelő széria iránt indokolatlan imádattal rendelkező rajongóknak lehet némiképpen érdekesség a megtekintése.

A kezdő képsorokban látjuk, amint egy kukoricamezőre lopózó gyermekbe a tűzből beleáramlik valamiféle zöldes energianyaláb, majd pedig a srác elintéz egy közelben lakó farmer-házaspárt: magasba emeli, majd villámmal csapatja agyon. Ugrunk az időben, amikor is önfeledt és bohó fiatalok egy rossz kanyar következtében egy elszigetelt és koszos kisvárosban találják magukat. A helyi csehóban nemsokára felvilágosítják őket, hogy a kukoricásban látott segítőkésznek egyáltalán nem mondható gyerekek valójában egy Luke Enright nevű magányos fazonnak segítenek, egyfajta furcsa vallási szektát alkotva.

Mivel a fiatalok autója felgyulladt, a buszt meg lekésték, így kénytelen az egyik elhagyatott házban éjszakázni. Azonban nem nyugszanak, és elindulnak a sötétben felderíteni a kukoricást, hamar meg is találják halott barátaikat. Később pedig elvezetik őket kis kommunájukba, ahol Luke kegyesen megengedi a főszereplőnek, hogy beszéljen eltűnt öccsével, aki nemsokára nagykorúvá fog válni, viszont egyáltalán nem akarja elhagyni a helyet…

Ahogy már az előző rész, úgy ez sem okoz maradandó élményeket, de még csak egy alapvető izgalmi faktort sem kapunk a cselekménye alatt. Vérszegény és olcsó folytatás, amivel érezhetően nem tudtak mit kezdeni, egyetlen újdonságnak Aki A Sorok Mögött Jár élőtűzszerű ábrázolása tekinthető, aki ki tudja miért, de egy hatalmas silóban lakozik. Tűz általi elemésztés, robbanás és szögekbe estét – egyik sem valami ötletes kivégzési mód. David Carradine szétszakadása mondjuk jobban sikerült – bár a fejéből utána előbukkanó tűzcsapot nem tudtam értelmezni, ami aztán egy szabályos lyukat éget a seriff koponyájába -, ezenkívül viszont nem nagyon maradt meg más a filmből. Kivéve talán azt a zseniális jelenetet, amikor a végén tűzbe hajítják a benzineskannát, de nem robban fel a siló, mert keresztbe fordít egy fapántot. Ha engem kérdeztek, kerülendő.

Értékelés: 4/10

eyescream

Be the first to comment on "Children of the Corn V – Fields of Terror (1998) (A kukorica gyermekei 5 – A sikolyok földje)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.