Children of the Corn 666 – Isaac’s Return (1999) (A kukorica gyermekei 666)

Ahogy látjátok, csak nem volt elég öt, egyre inkább unalomba fulladó epizód Stephen King klasszikus toposzából, tovább kellett folytatni a szüleiket kinyíró kisvárosi gyermekek kálváriáját. Ezúttal a viszonylag ismeretlen, televíziós sorozatok dirigáló kanadai Kari Skogland vette fel a gyeplőt, hogy egy újabb iszonyatosan felesleges résszel tetézze a kukoricaföldek már amúgy is bőven hanyatló ázsióját.

Hannah, a fiatal adoptált lány visszamegy Gaitlin városába, hogy a különös, álomszerű hallucinációk után végre megkeresse az igazi anyját. Útközben felvesz egy Zachariah nevű stoppos fazont, aki hirtelen fura dolgokat idéz elő, mire egyből ott terem a női seriff. A városkába érve aztán többen is megemlítik neki, hogy ő fogja majd beteljesíteni a próféciát, de ő inkább megpróbál elpucolni onnan, de nem hagyják.  Találkozik egy Gabriel nevű sráccal, aki segít neki előkeríti az anyja nyomait, de csak döglött madarak keresztezik minden ténykedését. A kórházban közben felébred a 19 éve kómában fekvő Isaac – aki egyébként a seriff-nő pasija -, hogy újraalkossa a régi szektát a gyerekekkel

Nem tudom, hogy szimplán félrefordítási gondok lehettek vagy ennyire magasról tojtak a következetességre, de a filmben többször is elhangzik az „Ő Aki a Rózsa Mögött Jár” kifejezés. Komolyan miféle RÓZSA?! – legalább néztek volna utána az előző epizódoknak, mert ez így egy trehány munka. De ez mondjuk alapvetően igaz az egész filmre. Teljesen kiveszett belőle mindenféle misztikusság vagy feszültség, horrorfilmnek meg úgy egyáltalán csapnivaló.

Múltját nem ismerő, eredeti szüleitől elkerülő gyermek, közismert jóslat beteljesítése – unalomig ismételt panelokból álló, erőltetett forgatókönyv, érdektelen színészi játékkal és olcsó megvalósítással spékelve. Minimális előkészületeket igénylő halálnemek és/vagy éppen a szürrealitással kacérkodó szituációk – metálos kísérőzene, amikor egy kaszába dől a srác vagy a fináléban levitációt véghezvivő főszereplő egy fél vascsövet ejt bele a másikba. Egyszóval hagyjuk már az egészet a francba, de tényleg. Miért kell még egyet rúgni ebbe a régen haldokló franchise-ba?!

Értékelés: 4/10

eyescream

Be the first to comment on "Children of the Corn 666 – Isaac’s Return (1999) (A kukorica gyermekei 666)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.