Children of the Corn: Genesis (2011)

Joel Soisson (rendezőként: Angyalok háborúja 4-5, Mezsgye 2-3; producerként: Mimic 2, Dracula 2, Hellraiser: Revelations) úrnak bizonyára gyengéje lehet az egykoron szebb napokat megélt horror franchise-ok minden szempontból nézhetetlen folytatásaiba belefolyni. Most éppen a Stephen King klasszikus novellájából készült széria egy újabb DVD-s epizódját dirigálta, amely szám szerint már a nyolcadik installáció, ha nem számoljuk a két évvel ezelőtti televíziós változatot.

Tim és Allie kocsija lerobban a sivatagba, így jutnak el egy vadidegen házába, aki beengedi őket, hogy telefonáljanak. A Prédikátor nevű fura fazon és neje, az ukrán származású Oksana befogadja őket éjszakára, de szigorúan lelkükre köti, hogy bármit is hallanak, ne menjenek ki. Persze Allie nem nyugszik, és hamarosan rábukkan egy furcsa szekta búvóhelyére, valamint egy kert végi kis fészerben egy bezárt gyermekre. Menekülni akarnak, de valami természetfölötti erő nem engedi őket ki, és mikor az általuk kihívott zsarut valami kicsit sem komikus módon feldobja a sztratoszféráig kinyírja megmagyarázhatatlan módon, semmi nem maradhat titokban.

Bár drámaian tragikusnak nem mondanám, ez az epizód leginkább mégis egy természetfeletti kamaradrámára emlékeztet minket, mivel a négy karakterrel operáló cselekmény 80%-ban egy farmházban játszódik. Ez mindenekelőtt költséghatékonyságot, viszont feszültebb atmoszférát, és mélyebb személyiség-ábrázolást (árnyaltabb színészi játékot) vonna maga után, de ebből sajnos csak az első mutatkozik meg. Lassan és ráérősen halad előre a cselekmény, és az utolsó percek kivételével nem is láthatjuk a gonosz erővel megszállt gyermek személyét, aki aztán egy deus ex machina motívummal csempész némi akciót (kocsiborogatás) a fináléba, hogy aztán a végjáték kiszámíthatóan passzoljon ebbe a véget nem érő kukorica-körforgásba.

Nem jobb vagy rosszabb, mint egy kizárólag DVD-re készült folytatás, viszont némileg szakít A kukorica gyermekei sorozat eddig megszokott kliséivel, és egy házban játszódó kvázi-drámaként próbál lenyúzni róla még egy bőrt úgy, hogy közben alig történik valami.

Megjegyzés: Ha lerobban a kocsim, és a kihalt tájon lévő egyetlen házban Billy Drago nyitna nekem ajtót, én tuti nem mennék be!

Értékelés: 4/10

eyescream

Be the first to comment on "Children of the Corn: Genesis (2011)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.