Attack of the 50 Foot Chihuahuas From Outer Space (1998)

A csivava – vagy autentikusan leírva: chihuahua – történetéről elég keveset tudni. Csak annyi biztos, hogy Mexikóból származik és valószínűsíthetően őrzőkutyaként alkalmazták. Mivel köztudottan egyike a világ egyik legkisebb kutyafajtáinak, így méretét hatalmasra felnagyítva keresve sem találhattak volna jobb alanyt egy űrből érkezett pusztító entitással operáló, régi vágású sci-fi paródia számára.

Valahol a világűr mélyén viszonylagos csendben éldegél a csivavák faja, akik ki tudja milyen okokból kifolyólag megérkeznek a Földre, hogy ott rumlit csináljanak. Főnökük, Ihen ügynök vezeti a felfedező expedíciót, aminek célja az emberiség teljes behódolása. Főszereplőnk kénytelen pszichológushoz fordulni, ugyanis  egy óriási beszélő csivavát lát az utcán. A doki megnyugtatja, hogy ez kitaláció, mert ilyesmi nem lehetséges, és elküldi a srácot a Bikini Beach nevű helyre relaxálni. Ott egy csomó hasonszőrű fiatallal együtt jókat táncolnak a homokban, aztán ott is megjelenik az irgalmatlan méretű kutya, és odapiszkít mindenhova…

Az 50 láb magas nő támadása című sci-fi alapkoncepciójára felhúzott csivavás marhaság valami eszméletlenül pihent amatőr cucc. Annyira imádnivalóan igénytelen, ennek ellenére mégis baromi szórakoztató trash, hogy mindenkinek kell, legyen nyolc perce megtekinteni. Borzalmas túljátszott szerepek, eltorzított hangú kutyaröhögések, iszonyatosan amatőr rávetítés, de mégis mind ez így együttvéve annyira zseniálisnak hat, hogy a megtekintést követően nem is lehet rögtön feldolgozni. Meg kell utána gyorsan nézni, legalább még kétszer. Háziállat-tartók előnyben, haha!

Értékelés: 9/10

eyescream

Be the first to comment on "Attack of the 50 Foot Chihuahuas From Outer Space (1998)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.