Blood Alligator (2020)

Amerika mellett időről-időre Kína is próbálkozik – már ami az óriás-mutáns-állatos mozikat illeti. Náluk a CGI-rémségeket bemutató modern hangulatú produkció inkább amolyan romantikus szállal vagy éppen családi drámázással operáló, látványos(an szerethető) kaland-akció szekvenciáktól hemzsegő cselekménnyel bírnak, mintsem kőkemény trash-horror lenne. Ezért ezeket a produkciókat – mint például a most bemutatni kívánt krokis alkotást – még akár komplett családok is megtekinthetnék egy délelőtti matiné keretében

Hőseink (egy naiv kutató csajsziból és szerencsétlen öccséből álló testvérpár, valamint egy ázsiai Lara Croft) egy képzett katonákból álló  expedícióhoz csatlakoznak, amely a címben szereplő hatalmasra nőtt fenevad levadászására indult az őserdő szívébe. Szerintem nem is kell többet tudni egy ilyen jellegű mozinál, a többit ki lehet találni.

A külsőségek tekintetében mintha csak a méltán híres Anaconda egyik permutációját látnánk viszont ázsiai változatban. Eyecandy-ként kapunk egy dögös ruciban feszítő Lara Croft-ot, körülötte legyeskedő szerethetően irritálóan szerencsétlenkedő hülye gyerekkel, aki a film humorosnak szánt jeleneteit próbálja hozni, valamint a King-Kong óta nem látott testfestett, csontdíszes fűszoknyás törzset, akik előre kikészített étekkel áldoznak a mega-krokinak.

És ha már a címszereplőnél járunk, illik elmondani, hogy az itt látható példány szerencsére meghaladja egy átlag Asylum-produkció minősíthetetlen CGI-jét, viszont sajnos elég keveset szerepel. Különleges tulajdonságai közé tartozik, hogy a vízből képes teljesen szabályos függőleges módon kiugrani, valamint hogy vastag bőréről még a belelőtt acélszigony is visszapattan. Elég családbarát verzióban hentel: szimplán rálép vagy farokkal csapja le áldozatait, de ennyi a maximum, és azt sem véresen csinálja.

A filmben fellelhető néhány kimagasló baromság közül nekem például az a kedvencem, amikor az izomagyú fővadász egy szál késsel hadonászik a köréjük gyűlt (normális méretű) krokodiloknak, azok meg láthatóan megijednek tőle, és nem mernek támadni. Vagy amikor hősünk a fináléban a krokodil szája felé repülve beledobja a szigonyt, de a levegőben Matrix módra megperdül, és még éppen kitér, mielőtt a fenevad bendőjében végezné – micsoda trükk!

Röviden: nem vészes produkció, mert inkább egy szórakoztató kaland-akció egyveleg szeretne lenni, amolyan családbarát módon, hogy vér és direkt halálok nélkül még a gyerkőcök is megnézhessék, persze szigorúan szülői felügyelet mellett!

Értékelés: 6/10

eyescream

Be the first to comment on "Blood Alligator (2020)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.