Dredd Bíró V. (IDW) – Képregényajánló

Dredd bíró IDW sorozata folytatódik a Holdkelte Stúdió jóvoltából magyarul. Mega-City 1 disztopikus utcáin elszabadult a pokol, mikor a sötét bírák visszatértek. Ahhoz, hogy fel tudják venni velük a harcot, minden felesküdött bíróra szükség lenne. Ám Cal bíró mesterkedésének hála Dredd épen úton van a Titánon fekvő börtöntelepre. Dredd minden igyekezetével azon van, hogy kiutat találjon, ebben pedig nem várt szövetségesek lesznek a segítségére. Az IDW Dredd sorozat talán az eddigi legjobb történettel folytatódik!

” A hagyományos igazságszolgáltatás megbukott. A törvény betartatása egy új rendfenntartó alakulat kezébe került, akik bírók, esküdtek és ítéletvégrehajtók egy személyben. Törvényhozónak nevezett fegyverükkel járják a várost és ítéletet hirdetnek a bűnösök felett. Közülük is a legkeményebb Joseph Dredd bíró, aki vasmarokkal tartja fenn a rendet Mega-City 1 utcáin…”

A Duane Swierczynksi által írt és Nelson Daniel által rajzolt történetet Magyarországon Adorján Balázs fordításában a Holdkelte Studió jóvoltából olvashatjuk.

A kötet (ami az IDW 17-20. részt tartalmazza) a robotok lázadását követő állapotokat dolgozza fel. A Dredd sorozat talán egyik legérdekesebb karakterei a sötét bírák fenyegetik Mega-City-t. És nemcsak hogy az ismert karakterek jelennek meg (Tűz, Halál, Félelem, Mortis) – de bizony elhozták ezúttal a társaikat is!

A Dredd univerzum talán legrettegettebb karakterei a sötét bírák. Az őket bemutató “Judge Death Lives” talán az egyik legjobb eredeti Dredd kötet – és a főhősünk gonosz tükörképei mind ábrázolásban, mind történetben mindig egyediek. Ezúttal azonban nem csak a klasszikus négy sötét bíró jelenik meg – hanem az IDW rögtön hatalmas fába vágta a fejszéjét – ugyanis 13-an vannak Dredd nemezisei.

Ahogy Mega-City utcáit kísértik, az első történetben megismerjük őket és a képességeiket – míg Dredd a börtönébe érkezik. Fejek és belek, civilek és bírók hullanak tonnaszám, a végig sötét és brutális ábrázolás megadja a hátteret Sötét Bírák történetének.

A folytatásban Dredd menekülése kerül a központba – miközben további betekintést nyerhetünk a hatalmas pusztításba ami közben zajlik.

A történet zárása brutális, erőszakos, látványos – Dredd talán élete legnagyobb kihívásával néz szembe.

Mind a látványvilág, mind a történetszál talán az IDW sorozat csúcsa, minden Dredd rajongónak és új olvasónak is ajánljuk – azon kívül, hogy a(z új) Sötét Bírák megértek volna még több kötetet – semmilyen negatívumot nem tudunk mondani. Többször olvasós, egyedi történet amit nem lehet letenni!

Az első három rész kritikáját ITT olvashatjátok.

A negyedik rész kritikája ITT elérhető.

A képregények (ideértve az első négy kötetet és a szintén újdonság Tini Nindzsa sorozatot) az alábbi BOLTBAN vásárolhatóak meg, az új megjelenésekért meg kövessétek a Holdkelte Stúdió Facebook oldalát.

Értékelés: 9/10

Fixxerx

Be the first to comment on "Dredd Bíró V. (IDW) – Képregényajánló"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.