Apex Predator aka Los Angeles Shark Attack (2021)

Azt hittem, hogy legalább egy újabb baromi igénytelen, és emiatt igencsak szórakoztató CGI-cápás agymenést fogok látni, főleg mivel Dustin Ferguson rendező uraság eddigi csodálatos filmográfiája (Ebola Rex, Ebola Rex vs. Murder Hornets, Arachnado, Camp Blood 4 és 5) is több mint örömkönnyfakasztó. Erre egy olyan ingerszegény és ultragáz produkció került elém, hogy arra szavak nincsenek. Mintha csak egy zenés videoklipet nézne az ember természetfilmes bevágásokkal megtoldva, miközben alibiként valamiféle kvázi-cselekményt is erőltetnek bele. De cápát, na azt nem sokat találtunk benne.

Film elején bevágott természetfilmes idill után metalcore zenére feltűnik egy csöcsös maca, akiből az óceánból való megmártozása után már csak egy kézfejet talál meg barátnője. Az utána következő majd egy órás játékidő alatt pedig mindenféle elképesztő dolgok történnek – mint például térdig érő vízben emberek tűnnek el -, de annyira ingerszegény és jellegtelen az egész, hogy komoly fizikai megpróbáltatást jelentett NEM elaludni rajta.

Ha éppen nem unaloműző tengeralatti felvételeket láthatunk az ottani élővilágról, néhány véletlenül arra úszó cápával vagy mindenféle nyaralással kapcsolatos (majdnem jól komponált) vágóképek garmadáját, random zenére, akkor szegényes díszlettel bíró helyszíneken hiteltelen és/vagy csak simán rommá plasztikázott arcú szereplők nyomatnak egymásnak béna dialógusokat.

A címben említett csúcsragadozónak legfeljebb uszonyát látjuk – már az is nagy kegy, hogy néha azt mutatják – egy valamirevaló cápatámadást pedig ne is várjunk. Nemhogy ez az amatőr foshalom nem horror, de még csak nem is film. Egymásra ömlesztett jelenetek halmaza, egy órányi garantált szenvedés. Szóval, ha kedves az életed, nem, nem és NEM!

Értékelés: 1/10

eyescream

Be the first to comment on "Apex Predator aka Los Angeles Shark Attack (2021)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.