Ebola Rex (2021)

A biodiverzitás (vagyis a biológiai sokféleség) a trash-horror műfajában nemhogy szimplán képviselteti magát, hanem bizony elképesztő brutális méreteket ölt. Az univerzum folyamatos tágulását is maga mögé utasító attitűddel szupergyors egymásutánban születnek a bűnös szórakozási kedvet ellátni kívánó csodás címek. Ezen rendkívül olcsó és alantas eszközökkel hódító halmaz őshüllőkkel foglalkozó szakosztályának újdonsága ez az ebola vírussal beoltott dinoszaurusz, amely kiszabadulva vegzálni kezdi a lakosságot.

Egy békés városi utcaképbe csúnyán belerondít egy silány kinézetű tyrex, aki szinte azonnal elképesztő ügyességről tesz tanúbizonyságot: szájával autókat dob (!) a vele harcoló helikopterekre. A hatalmas tűzharcot követően – melynek autentikus átélése céljából lángba borul az egész képernyő – pedig őshüllőnk elindul, hogy behatóbban is tanulmányozza az emberi fajt. Azt, amelyik egyébként éppen egy Dino Lives Matter kampányt folytat, zárójel bezárva. Elűzi például a parkban békésen piknikező párt, a dinóparkban viszont fifikás módon attrakciónak álcázza magát és teljes mozdulatlanság mellett megkajálja az első arra járó turistát.

Amikor éppen nem a néhány helyen rothadó húsú címszereplőnket (ezzel a makeup-pal mondjuk bátran lehetne akár élőhalott tyrex is, de várjunk csak… az már egyszer készült) mutatják a film kb. 97%-ban, olyan elképesztően röhejes és karakterisztikusan mihaszna szereplők bukkannak fel, mint a fogatlan redneck elnök, a tévéjéhez beszélő fiatal geek, az elszánt és magányos bérgyilkos, valamint az I WANT TO BELIEVE pólós öreg róka.

A rendező Dustin Ferguson, akit olyan a világra szabadított elképesztő igényességű címekről ismerhetünk (vagy éppen nem, mert miért is követnénk a munkásságát??), mint a Camp Blood 4-5, 5G Zombies, Angry Asian Murder Hornets, Arachnado, Amityville in the Hood stb. nyilván nem gondolta komolyan az Ebola Rexet, mert süt belőle a sok baromság. Idióta helyzetek és imbecilis(en viselkedő) szereplők, egyébként pedig a minimális díszletezésre összegründolt valamicske pénz. Az alig egy óra feletti játékidő (kb. 70 perc) élvezhetőségét a néha felcsendülő gépzene csak tetézi, illetve egy epikus cliffhangerként a végén visszatérnek a gyilkos darazsak is. Merthogy dinónk bizony össze fog csapni vele, tehát a sztorinak még nincs vége…

Értékelés: 2/10

eyescream

Be the first to comment on "Ebola Rex (2021)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.