Orgyilkos Osztály 10 – Mentsd meg a nemzedékedet (2023)

Rick Remender és Wes Craig világhírű képregényének (45-48 számokat tartalmazó) tizedik, gyűjteményes kötetében különféle időbeli ugrásokkal tarkítva, ám egyre inkább közelebb kerülünk a végső leszámoláshoz a Haláltanok Királyi Iskolájában, amely bizonyos remények szerint egy egész generáció gondolkodásmódját fogja megváltoztatni.

Stefano eldurvuló, vérgőzös házibulija után hőseink kicsit kikapcsolódnának, ám Marcus bárhogyan próbálja, képtelen a változásra. Emészti a múlt összes bűne, és erre csak egyetlen megoldást talál. Társaival még utoljára visszatérnek a rettegett intézmény falai közé, hogy igazságot szolgáltassanak elhunyt társaiknak és az eljövendő generációknak egyaránt…

Bár a kiadvány elején akad néhány lazább és jópofa jelenetsor, amelyben a kilencvenes évekbe lépve a megváltozott zenei ízlést és divatokat vesézik ki szereplőink, azért már bőven érezhető a drámákban és brutalitásban bővelkedő végjáték előszele.

A korábbi lineáris történetmesélési hagyományokkal dacolva, ebben a kötetben további feszültségkeltésként különféle időbeli oda-vissza ugrálásokkal szabdalják az egyébként is elég morózus (és néha döcögős) cselekményt, nem egyszer releváns jövőbeli helyzeteket villantva. Marcus narkós moralizálását követően egész oldalas képeket is beiktatva, lassanként pörög csak fel a sztori, hogy aztán a kötet utolsó részében egy annál durvább mészárlás vegye kezdetét, melynek vizuális megvalósítása igencsak komplexre sikerült.

Kíváncsian várjuk tehát a folytatást, vagyis az Orgyilkos osztály történetének (eredetiben kétkötetesre nyújtott) végső lezárását.

A könyvért köszönet a FUMAX kiadónak, akiktől ITT tudjátok megrendelni a kötetet.

Értékelés: 8/10

eyescream

Be the first to comment on "Orgyilkos Osztály 10 – Mentsd meg a nemzedékedet (2023)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.