~ Zenés közjáték 13 ~

Horrorisztikus hangulatú muzikális rovatunkba legutoljára tavaly ősszel jelentkeztünk, azóta pedig ismét csak összegyűlt egy csokornyira való anyag. Mostani felhozatalunk is elég színesnek mutatkozik: démoni apácák és ördögi megszállottak mellett farkasemberek, élőhalottak, valamint űrből érkezett lények is helyet követelnek, de természetesen olyan örökzöld karakterek sem maradhatnak ki a szórásból, mint Mike Myers, Jason Voorhees, Jigsaw vagy éppen Bőrarc. Mindenkinek rémületesen jó szórakozást!   

POWERFLO – THE GRIND

A Biohazard, Fear Factory és Cypress Hill tagokból összeverbuválódott rap-metál szupergroup videóját az a Gróf Balázs intézte, aki a Blind Myself lélekszívós klipje mellett a közelmúltban az Obituary számára is elkészített két klassz animációt. Ahogy a grafikustól megszokhattuk, a mostani képanyagban is feltűnnek ilyen-olyan horrorisztikus ikonok, hogy mást ne mondjak: Freddy, Jason és Bőrarc!

 

KILL THE NOISE – Blvck Mvgic

Mint ahogy a címből is kiderülhetett, ebben a Lee Hardcastle által készült stop-motion animációban (mely alatt egyébként dubstep alapok szólnak) a fekete mágia kerül középpontban, de nem kell félni, akad itt bőven belezés és fejszétrobbantás, ha pedig kitartóak vagytok, a végén még egy lycanthrope átváltozásnak is tanúi lehettek, haha!

 

GHOULTOWN – Bury Them Deep

Ebben a country zenére editált, rendkívül pazarul elkészített animációban a kisvárosi temetőben elhantolt emberek nem igazán akarnak hat láb mélyen maradni, így visszatérnek az élők közé…

 

SINISTER – Neurophobic

Egy misebortól megrészegült helyes kis apáca ördögi megszállásának lehetünk tanúi a holland death-metál banda tolmácsolásában. Elmegyógyintézeti kezelés, kereszttel elkövetett hasbaszúrás, szarvakat növesztett egyházi vezetők, valamint a testből kibújó gonosz és egy stílszerű lefejezés teszi még emlékezetesebbé ezt a hat percet.

 

ARHAIC – The Saw

A magyar thraserek visszatérő lemezének egyik fogósabb tételére forgatott videóban a banda tagjai saját próbatermükből egyenesen az első Jigsaw mozi (egészen pontosan az ezt alapul vevő szabadulós játék) kulisszái között találják magukat, miközben létszámuk erős fogyatkozásnak indul!

 

HOPSIN – Kill Her

Hogy James Wan világklasszis mozijánál maradjunk, a los angelesi rapper és producer Hopsin is egy hasonló díszletben viszi véghez ritmikus szövegmondását, minimális zenei aláfestéssel.

 

TECH N9NE – Aim I A Psycho?

A rap műfajnál maradva, Tech N9ne azt kérdezgeti magától, hogy vajon pszichopata-e, miközben képi világában feltűnik Jason Vorhees és Mike Myers, valamint a Texasi láncfűrészes barátunk egy-egy emlékezetese kelléke. Azt sajnos nem tudjuk meg, hogy megússzák-e az üres kúriában megkötözött fiatalok…

 

DEAD CROSS – My Perfect Prisoner

Mike Patton (Faith No More, Mr. Bungle, Fantomas) és Dave Lombardo (Slayer, TEstament, Suicidal Tendencies, Philm, Fantomas) nevével fémjelzett szupergroup legfrissebb szerzeményében  több mint arclenyúzó élményben lesz részed. Persze ki szeretné, ha mellkasából, illetve agyából óriás ezerlábúak kerülnek elő egy morbid boncolás során.  Agresszív zenei élmény, rendkívül szuggesztív képsorokkal megtámogatva!

 

ROB ZOMBIE – Well, Everybody’s Fucking in a U.F.O.

Zombi bácsi shock-rockjával ezúttal nem egy klasszikus horrorfilm kulisszáival próbálja ránk hozni a frászt, ahogy szokta; koncepciójában most az idegen világokból érkezett látogatók kapják meg a magukét egy űrhajósoknak tartott felvilágosító óra keretében. Az obszcén mondanivaló mellett nyilván az is felejthetetlen pillanatokat okoz, ahogy a Marilyn Mason zenei szekciójának fele (John 5, Ginger Fish) szürreális hacukában ropja a táncot!

 

IRON REAGAN – Take The Fall 

A virginiai crossover/trash Iron Reagen egyszer már szerepelt nálunk szemkinyomós videójával, most pedig ördögien deszkázó (és motorra pattanó) csontváz-apácáikkal (vajon a The Nun trash-változata?!) hódítják meg a közönséget a fordított kereszt jegyében. Kézcsonkolás, látóideg-eltávolítás, no meg persze a szokásos marhulással teli képsorok egy ördögien jó muzsikára!

 

BLOODSUCKING ZOMBIES – Blood On Satans Claw

Végére hagytam ezt a jóval kisebb költségvetésből összerakott, ámde mégis roppant szórakoztatóra sikerült szösszenetet. Az osztrák horror-punk banda videójában éppúgy fellelhető egy kis torture-porn (fűrész, fúró, kalapács) mint a fához szögelés vagy a szemkinyomás, de a finálét a zenekar már sajnos nem éli meg, haha!

eyescream

 

… aki pedig valamilyen oknál fogva lemaradt volna a rovat előző részeiről, az itt pótolhatja:

~ Zenés közjáték 12 ~

~ Zenés közjáték 11 ~

~ Zenés közjáték 10 ~

~ Zenés közjáték 9 ~

~ Zenés közjáték 8 ~

~ Zenés közjáték 7 ~

~ Zenés közjáték 6 ~

~ Zenés közjáték 5 ~

~ Zenés közjáték 4 ~

~ Zenés közjáték 3 ~

~ Zenés közjáték 2 ~

~ Zenés közjáték 1 ~

Be the first to comment on "~ Zenés közjáték 13 ~"

Leave a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .