Cat-Women of the Moon (1953)

catwomen_thumbAz ’53-as Cat-Women Of The Moon kétség kívül egy műfajmegújító filmalkotás, hiszen ez volt az első mozifilm amelyben földi űrhajósok egy idegen bolygóra érve egy vonzó nőkből álló kolóniát fedeznek fel. Később ezek a stílusú filmek már inkább erotikus töltetűek voltak, illetve a nők bájaira voltak kiélezve, a Cat-Women Of The Moon viszont még nem büszkélkedhet elő-előbukkanó női idomokkal (csöcsök, pinák, faszok, anális szex), ez még csak egy egyszerű scifi-thriller, és hát be kell valljam, elég szar. A későbbi hasonló stílusú, mint mondtam erotikus töltetű filmek (Fire Maidens From Outer Space, Femalien, Emanuelle in space) között már akad egynéhány élvezhetőbb alkotás is, köszönhetően a már említett csöcsöknek. Végre valami amire a nők is jók: tőgyük megvillantásával élvezetessé tudnak tenni egy amúgy béna filmet (csak vicceltem, a nők sok minden másra is jók: főzés, takarítás, anális szex). A Cat-Women Of The Moon-nál viszont sajnos nem ez történik…

Űrhajó szeli át az űrt (vajon mi a faszt szelne át egy űrhajó?), fedélzetén egy csapat felfedezővel, akik a Hold sötét oldalára tartanak, hogy ott körülnézzenek (az űrhajó kb. akkora hogy Lajka kutya beleférne egymaga, de ő is csak max. feldarabolva). A csapat nemsokára “holdat ér”, azaz leszállnak a Holdon (ezt azért írtam, hogy kedves értelmi fogyatékos olvasóink is megértsék!). Fel is kapják űrszerkójukat, majd felfedezőútra indulnak, ahol nemsokára találnak is egy barlangot, melyben nagy meglepetésükre megmaradt valahogy a levegő, így leveszik szkafandereiket, és ezentúl az egész filmben jogging ruhában bohóckodnak. A barlangban ácsorogva a fejükre esik egy lóbaszó pók, majd a címben szereplő Macskanők kezdik el basztatni hőseinket. Ezeknek a Macskanőknek a különlegességük, hogy tulajdonképpen semmi közük a macskákhoz, de ezt már az ’50-es évek scifijeitől megszokhattuk (gy.k. hogy a címből nem szabad a tartalomra következtetni). A Macskanők azt tervezik, hogy ellopják a tudóscsapat űrhajóját, és visszatérnek vele a Földre, hogy elfoglalják, de jól rábasznak, mert hőseink mindegyiküket módszeresen kivégzik. (Gondolom én, ugyanis a filmben nem mutatják.)

catwomen1

Hát ez volna a Cat-Women Of The Moon, ami a maga 64 percével nem egy monstre alkotás, viszont még néha ezt az alig több mint egy órát is sokalltam, ugyanis sokszor unalmassá válik a sztorivezetés. Léteznek jobb és rosszab filmek is, de ez inkább a rosszak felé húz, így nem ajánlanám senkinek, csak a kanadaiaknak! (Mer ugye ők fogyatékosok.)

 

értékelés: 5/10

Yoko Homo

Be the first to comment on "Cat-Women of the Moon (1953)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.