Cyborg Cop (1993) (Kiborg Zsaru)

cyborgcop_thumb1984. Ekkor készült el a mindenki által ismert remekmű, a Terminator, amit a későbbiekben követett egy egész jó második, és egy közepes harmadik rész. Az ötlet jó volt, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, többeket is megihletett a sztori. 1987-ben készült el a kiváló Robotzsaru, aminek semmi köze nincs ugyebár a Terminátorhoz, de valószínűleg annak sikere adta meg a kezdő löketet a készítőknek, hogy valami robotos filmet készítsenek. Persze lehet, hogy nem így volt. Aztán 1992-ben jött még egy kolosszális film: a Tökéletes katona, melyben két akciósztár, Jean-Claude Van Damme és Dolph Lundgren verte szét egymást, mint halálukból feltámasztott, majd irányított katonák (bár ők nem voltak tipikus robotok). Talán ez utóbbi film volt a legnagyobb hatással Sam Firstenberg rendezőre, aki elkészítette a Kiborg zsaru című filmet, melyet ha jól emlékszem a Best Hollywood adott ki jó régen videokazettán. Én első látásra beleszerettem, és mai napig tart a hatása.

Egy rendőr testvérpáros egyik tagját, Phillip-et titkos bevetésre küldik, hogy kis csapatával felszámoljanak egy drog-kartellt. Azonban a bevetés rosszul sül el, és Phillip nyom nélkül eltűnik. Phillip öccse Jack (akinek nem más alakít, mint a nagy sztár David Bradley) testvére nyomába ered, miközben összefut egy szőke ciklonnal, akivel “jól összeillenek” a film során 🙂 , valamint találkozik egy félig robot-félig ember szerzeménnyel, azaz egy kiborggal. A film 95 perce alatt kiderül, hogy a drog ügyletek mögött Kessel áll (egy újabb híresség: John Rhys-Davies), aki ráadásul a rendőrséget is a markában tarja, sőt, a „szerény” lakhelyén kísérleteket folytat, egy jól felszerelt laboratóriumban, ahol Jack testvérét is robottá alakították.

cyborgcop1

Ez a film egy remekmű, egy B-kategóriás akció-scifi klasszikus. A filmet “elkövetője”, Sam Firstenberg is igencsak B-kategóriás rendező, akinek olyan klasszikusokat köszönhetünk, mint a Blizz által oly nagyra tartott Amerikai ninja 1-2, illetve egy raklapnyi ninjás filmet, valamint eme remekmű folytatását, a Cyborg zsaru 2-t is. Aki nem vágyik nagy mondanivalóra, vagy CGI-kavalkádra, csak ki szeretne kapcsolódni másfél órára, annak ajánlom, nézze meg, mert felhőtlen szórakozásban lesz része.

 

értékelés: 9/10

Myers

1 Comment on "Cyborg Cop (1993) (Kiborg Zsaru)"

  1. faszán uncsi, pedig csipom a bé-robotokat. az apex jobb.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.