Ninja Fury (2000)

ninjafury_thumbNos, bizonyára sokan vagyunk, akik végig izgultuk (és túléltük :)) az AMERICAN NINJA összes, jobbnál jobb epizódjait. Magam is kisgyerek koromban rettenetesmód rajongtam ezekert a csodás filmekért, és termeszetesen én is nindzsa szerettem volna lenni (ez olyan mint amikor a dragon ball ideje alatt az összes gyerek rúgdosta a kukákat a téren). De hát a sors kegyetlenül elbánt velem, így hát nem lettem japán pizsamaruhás bosszúálló. De vannak, akiknek ez sikerült, sőt, csodás vagy éppen szomorú történetüket vászonra is vitték. Egy ilyen csodaszép amatőr film a NINJA FURY cimű alkotás.

Főhősünk, aki nemes egyszerüséggel a THE NINJA névre hallgat, boldogan éldegel egy kis erdőben mesterével, akit egyszerűen csak MASTER-nek hívnak. Boldogan élnek és gyakorolnak, együtt képezik magukat. Egy nap a mester elindul bevásárolni a közeli “közértbe”, útja során azonban véletlenül összefut BORISsal, akinek sikeresen kiveri a kezéből a koláját. BORIS aki elég agresszív ember (a helyi maffiózó) nem veszi ezt túl jó néven, így hát a MASTER után küldi két gorilláját, hogy csinálják ki. Az erdőben utól is érik a MASTER-t és gonosz módon egyszerűen lelövik. A lövés hallatára a THE NINJA a “MASTER!!” felkiáltással rohan a hang után. A MASTER még haldoklás közben kitöri az egyik tamadó nyakát, de a másik tovabbi golyókat röpít bele, majd elmenekül. BORIS felbérel egy bérgyilkost (Dane-t), hogy kapja el THE NINJA-t, aki meg is találja a rejtekhelyet. De a nindzsa véres bosszút áll mindenkin.

ninjafury1

Hát mit is mondjak… csodaszép film ez. Erre tényleg nem számítottam, amikor végignéztem ezt a filmet. Kiváló technikai és stílusbeli megoldások záporoztak a filmből. Például a MESTER halálakor, amikor megkérte tanítványát, hogy álljon bosszút, a THE NINJA egyszerűen előhúzott a mester ágya alól egy dobozt. Ebben tárolta a MESTER a “tanításait”, amivel immár képes volt harcosunk befejezni tanulmányait. És ez nem volt más, mint 4-5 ninjás DVD valamint pár Bruce Lee és Jackie Chan oktatókönyv. De az, ahogyan a THE NINJA lemészárolta Dane-t, hát az szintén zseniális volt. Ráadásul fantasztikusan jól sikerült oda nem illő zenei műveket odakomponálni a készítőknek. Igazából egyetlen dolog volt, ami nagyon nem jött be – konkrétan az, hogy némi “Blöff” beütéssel rendelkezett a film. Azt talán nem kellett volna. De hát tartsuk szem előtt, hogy ízig-vérig amatőr filmről lévén szó, ez abszolútn megbocsátható hiba. Szóval aki 30 perces vidám szórakozásra vágyik és nem akarja nézni a baratok köztet, feltétlenül nézze meg ez a kis remekművet.

 

értékelés: 7/10

Berzerker

Be the first to comment on "Ninja Fury (2000)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.