The Stuff (1985)

stuff_thumbA bizonyára jókedélyű, ámde kissé szellemileg instabil Larry Cohen megannyi fos filmet jegyez íróként a 80-as évekből, köztük a Mániákus Zsaru trilógiát és néhány Columbo epizódot is, A Stuff! c. rettenetet pedig nem csak írta hanem ő is rendezte!! Jó mi? A film amúgy nem lett olyan vészes, viszont a többi korabeli B-mozihoz képest átlagos, nem annyira vicces mint amennyire lehetett volna szerintem.

A sztori elég egyszerű, és elég nagy ökörség: egy bányász a földből kibuggyanó fehér masszára lesz figyelmes, aztán ahogy kell odamegy és megkóstolja a különös trutyit, majd megállapítván hogy fincsi a cucc, odahívja kollégáját, és együtt majszolnak a rejtélyes eredetű takonyból.

Nem sokkal később a fehér trutymó már a boltokban kapható, nagy sikernek örvendő édesség,amire lassan az egész város rászokik. A többi édességgyártó cég emberei megbízzák Michael Moriarty nyomozót, hogy járjon utána, miért örvend olyan nagy népszerűségnek a Stuff! nevű cucc. Moriarty nyomozni kezd (lesz szerelmi szál meg minden lófasz, csak most nincs kedvem részletezni, mert 10 perc múlva kész kell már lennie ennek a fos cikknek!!), közben a Stuff! sorra szedi áldozatait a városban…vajon sikerül -e elpusztítani az ördögi masszát, vagy az egész emberiséget veszély fenyegeti?! Megtudhatjátok, ha megnézitek ezt a kis édes filmet, mer én most baszom nektek elmondani!! 🙂

stuff1

Némelyek szerint Larry Cohen a kommercializálódás (<– leírni is olyan nehéz volt, mint kimondani) szatírájának szánta a filmet, mások szerint a fehér cucc a 80-as években oly népszerű kokain metaforája, szerintem azonban szó sincs ilyesmiről: ez csak egy újabb félresikerült popcorn-mozi a 80-as évekből, és mint ilyen nem is rossz, de nem is a legjobb. Enyhén fogyatékosoknak ajánlott!

értékelés: 7/10

Yoko Homo

Be the first to comment on "The Stuff (1985)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.