Violent Shit 2: Mother Hold my Hand (1992)

violentshit2_thumbA rendező/forgatókönyvíró Andreas Schnaas munkájának köszönhetően a németek is bevonultak a Movie Maniacs gyártóinak sorába. A nyolcvanas évek végén az akkor huszonegynéhány éves Schnaas megalkotta minden idők egyik legdurvább filmjét, a Violent Shit-et, melynek a “főhőse” jóval túltesz ismertebb társain, legalábbis kegyetlenség terén. Az 1991-ben készült folytatást nekem is sikerült “megcsodálnom”…

Az első részben halálát lelte a szadista gyilkos, akinek maradványait a húga elhantolta az erdőben. Csakhogy Karlnak volt egy kisfia, akit a szintén rendkívül beteges húgi magához vette és felnevelte. A nevelés megtette a hatását; évekkel később Karl Junior az apjához hasonló szadista mészáros lett, aki a mostohaanyja vezetésével véres bosszút esküdött. Hogy ki ellen? Az nem lényeg, aki éppen az útjukba akad.

Az Erőszakos Szar 2 nagyon alacsony költségvetésből készített hihetetlenül szadista film. Néhol kicsit felmerült bennem a péntek 13-koppintás gyanúja, (nagydarab idióta fémálarc mögé rejtőzve az erdőben gyilkolássza az arra tévedőket), de nem hiszem hogy ebből nagy ügyet kéne csinálni. Miben más Karl, mint a többi sorozatgyilkos?
Jason Voorhees, Michael Myers és a többiek viszonylag gyorsan végeztek az áldozataikkal – balta/kés/szurony a fejbe/hasba és már kész is. Karl nem elégszik meg azzal, hogy megöl valakit, előtte mindenképpen igyekszik jól megkínozni az illetőt. Ilyen például az a jelenet, amikor lassú mozdulatokkal az összes végtagját leamputálja egy manusnak, vagy amikor egy másiknak lecibálja a nadrágját és néhány igen csúnya vaskampóval átlyukasztja (nem megszúrja, nem megkarcolássza), TOTÁL átszúrja a csávó heregolyóját, amiről extraközeli képet kapunk. Ordítás, ömlik a vér, Karl idióta anyja pedig örömében tapsol (ő a legtöbb gyilkolásnál jelen van, sőt, sokszor ő adja az utasításokat Karlnak, hogy mit tegyen az áldozattal).
Minden idők legkegyetlenebb movie-gyilkológépe az egyik jelenetben egy férfit üldöz, aki a félelemtől lábraállni sem bír (négykézláb kúszik a földön) és szó szerint összeszarja magát – ez kívülről is jól látszik a furcsán elszíneződő nadrágon. Ekkor ér oda Karl, benyúl a férfi nadrágjába, megmarkol egy nagyadag szart és azt néhány mozdulattal szétkeni a magatehetetlen áldozat arcán.

violentshit21

A Violent Shit 2 majdnem minden szempontból egy totálamatőr, gagyi film. Az egyszerű videókamerával VHS kazettára rögzített film történetének bonyolultsága a Pokemonéval és a Teletubbies-éval vetekszik, és azt hiszem ez már meghatározza az alkotás színvonalát. A film végén lévő hullámzóbetűs stáblista-kiíráson is jót derültem; 10 éve ilyeneket lehetett látni baromi sokat C64-esen és Amigán (meg elszórva néhány régi PC-s demóban).
Az egyetlen – ám szintén meghatározó – dolog ami nézhetővé teszi a filmet (persze már akinek), az a speciális effektek kivitelezése. A csonkolások, kibelezések és hasonló látványosságok egy része nagyon élethű, a többin meg jót lehet röhögni, mi nézők meg mindkét esetben jól járunk, már ha össze nem hányjuk a drága szőnyeget.

 

értékelés: 5/10

Blizz

Be the first to comment on "Violent Shit 2: Mother Hold my Hand (1992)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.