Piranha 3D (2010)

Nyár, vízpart, buli, alkohol, meztelen csajok, hatalmas mellek, és 100 hektoliternyi vér. És mindez 3D-ben! Mi több kéne egy szaftos horrorhoz? A Piranha hal állítólag közkedvelt étel is, de jelen esetben fordított a helyzet, ugyanis elég sok a fürdőző, mégtöbb a ragadozó, akik igencsak éhesek. Na lássuk ezt a remake-et..

Jake a bulik és csajok után vágyakozó tinik életét éli, mivel a porfészek falucskájában minden évben a tavaszi szünet alatt ordenáré nagy parti megy, meg pia, meg drog, meg nők, de őneki fel van adva a lecke rendőr anyjától, hogy vigyázzon a kistesóira. Nincs ez másképp idén sem, annyi kivétellel, hogy Jake-nek már nagyon elege van, ráadásul a volt szerelme is ösztönzi. Az dönti el a mérleget nála, hogy megérkezik a pornó rendező Derrick, akinek kell egy a környéket ismerő személy, aki kalauzolja őt. Így Derrick, a luvnyái, Jake és az ő szerelme elindulnak a buli sűrűjébe. Nem tudva, hogy napokkal korábban egy kisebb foldrengés akkora repedést okozott a tóban, hogy egy eddig teljesen elszigetelt vízalatti barlang most már szabad, és csak ontja ki magából az őslény, agresszív kannibál piranhákat. És Jake kistesói is elszöknek otthonról, persze horgászni… Amikor meg elárasztják ezrével a partot a halak, elindul a mészárszék, és hosszasan lehetűnk tanúi a fürdőzők utolsó napjának, illetve a tó közepén rekedt hőseink túlélésért folytatott heroikus küzdelmének.

Ez a film pontosan azt hozza, amit várunk tőle. Se többet, se kevesebbet. A történet első felében gyönyörködhetünk a szép lányokban, a másik felében pedig a belső szerveikben. Eszméletlen brutális mészárlás zajlik le a film alatt, tehát a gore rajongók tuti nem fognak csalódni. Valahol egy jóleső könnyed szórakozást tud nyújtani, amikor az ember hátradől a moziszékben, popcornt eszik és nézi, amint egy hajócsavar bekapja egy szép lány hosszú szőke haját. Elmosolyodsz, és már tudod, és várod, hogy mikor fog felbőgni a motor, hogy leszakítsa a lány arcát. És külön kiemelendő Jerry O’Connel, mint a pornófilmes alakítása, akinek ez a film bőven lehet a karrierjének tetőpontja annak ellenére, hogy egy hal leharapja a pélóját.

A Piranha 3D a hagyományokhoz híven minden klisét megtart: a dilettáns forgatókönyvet, az eleve klisés karakterek egysíkú jellemrajzát, stb… De mindez nemhogy rontana, sőt emeli a hangulatot, mivel egy horror komédiáról van szó, ahol ez esetben az öniróniának nagy szerep jutott. A megvalósítás pedig igencsak kítűnő lett. Szépen lett fényképezve a film, a tényleg rendesen sok gore jelenetet élethű, pöpec munkát végeztek. Az embernek végig bulizhatnéka és fürödhetnéke van a film alatt. Amíg pl. a Dead Snow tipikusan egy téli film, a Piranha 3D igazi nyári horror. Nem egy kítűnő film, nem fog fentmaradni sokáig, de pont azért, mert nem hiteti el a nézővel, hogy többre is képes, megérdemli az elismerést.

értékelés: 8/10

levyathan

4 Comments on "Piranha 3D (2010)"

  1. Gratulálok a sikeres feltöltéshez és köszöntünk a Cinegoreon!

  2. eme sorok írója is üdwözöl a CG-csapatban

  3. ja, és egyébként én is kb. ezeket gondolom a filmről 🙂

  4. köszönöm, örülök, hogy itt lehetek:) – levyathan

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.