Paranormal Activity 2 (2010) (Újabb parajelenségek)

Ha valami sikeres lesz, muszáj folytatni. Már előre borzongtam a gyönyörtől, hogy kígyót-békát kiálthatok rá, de sajnos a Paranormal Activity előzménysztorijának készült Újabb parajelenségek még mindig a nézhető és szórakoztató kategóriába esik. Na de várjuk ki az októbert, ami egy harmadik epizóddal fog megörvendeztetni minket, hiszen nem járja, hogy szabadon kóboroljon 3 túlélő is.

Kedves családi videókkal indítunk, aminek főszereplője az újszülött Hunter. Mint kiderül, Katie unokaöccséről van szó, és a családba érkezése indítja újra útjára a démoni jelenségeket. A később feldúltan talált lakás miatt térfigyelő kamerák is felkerülnek a falakra, így éjszakai felvételek is készülhetnek a szuperfélelmetes eseményekről. Ezalatt megint ajtócsapódást és a tárgyak vándorlását kell érteni. A játékidő nagy részében úgy tűnik, mintha csak a két nő hergelné egymást bele ebbe a szellemes dologba, hiszen semmi olyan nem történik, ami egy átlag háztartásban ne esne meg.

A végén itt is bedurvulunk természetesen, anyukát megszállja a démon, kutya elhalálozik, előkerül a szellemidéző tábla is. Megtudjuk, hogy Katie-ék dédanyja kötött alkut a démonnal, anyagi javakat kapott az elsőszülött fiú lelkéért cserébe. Csakhogy azóta Hunter az első fiú utód anyai ágon. Az apuka a mexikói dadus segítségével áthárítja a megszállást Katie fejére, így már tiszta sor hogyan válhatott az előző részben a gonosz erő áldozatává. A kedélyek lecsillapodnak egészen október 9-ig, amikor felbukkan a házban Katie villogó szemekkel, Micah vérétől átitatott pizsiben…

Szerintem aki az előző rész után olyanokat nyilatkozott, hogy beszart-befosott rajta, az most biztosan mellőzheti a pelus használatát. Összességében a korrekt jelzőt lehetne használni rá, mert nem rossz, de attól azért messze van, hogy bárki lelkesedjen érte. Volt pár logikátlanság a sztoriban, illetve felbukkant kevésbé amatőr színész is, így az igaz történet mázat végleg lehúzták róla. Enélkül azonban egy sima démonos film lett, ahhoz pedig ez kevés szerintem. Ennyit még elbírt a történet, de a harmadik résznél már tényleg kétlem, hogy pozitív csalódás fog érni.

értékelés: 5/10

DeerWoman

Be the first to comment on "Paranormal Activity 2 (2010) (Újabb parajelenségek)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.