Beware! The Blob aka Son Of the Blob (1972)

A formaegyes Felipe Massza mellett létezik egy másik, sokkal elvetemültebb (bár kevésbé emberszerű) lény is, méghozzá vezetéknév nélkül. Ő először 1958-ban hódított a mozivásznon – nem sokáig tehette, ugyanis a karrierje elején járó Steve McQueen rútul legyőzte -, most azonban trash-rajongók legnagyobb örömére visszatért! Rózsaszín pacánk förtelmes folytatását pedig nem más híresség követte el, mint a Dallas Jockey Ewing-ja, vagyis Larry Hagman!

Az eredeti Massza vége azzal zárul, hogy északi sarkra pottyantják a megfagyott matériát, és az úgy jól van. Mostani rész pedig azzal indít, hogy munkásunk hazavisz egy kis lefagyasztott darabot az eredeti anyagból, amit kedves neje elfelejt hűtőbe tenni, így az felolvad, és egyből be is kanyarint egy legyet, majd egy macskát, és következő lépcsőfokként természetesen az emberáldozat sem maradhat el. Így aztán munkásunk és neje már csak múlt időbe létezik. Egyik ismerősük, Lisa talál rájuk, de miután barátjával, Bobbyval visszatérnek a helyszínre, már el is tűnik a bizonyíték. Közben masszánk igen terjedelmesre dagadva befalatoz egy zsarut, néhány hippit, valamint egy csirkefarmon és egy fodrászszalonban is tiszteletét teszi a lefolyón keresztül, haha! Moziban ragadt, egyébként pedig elképesztő színészi játékról tanúbizonyságot tevő hőseink a halál küszöbén újra lefagyasztják a masszát, és ezzel a legendás motívummal vége is a második résznek.

Mit akartok, mit mondjak egy olyan filmről, ami egy amorf szerkezetű, mindent bekajáló pudingról szól, de annak is a folytatása, ha úgy tetszik, (címe szerint) a FIA. Első rész számomra egy kedves klasszikus alkotás, egy bájologni – és persze röhögni való – igazi hulladék mozi abból a korból, amikor mindenféle baromság lejött/zuhant az űrből, és filmet készítettek belőle; lásd: From Outer Space mozik. (Nekem azért az 1988-as remake a kedvenc 🙂 Ez a folytatás viszont több mint felesleges volt, hiszen semmiben nem nyújt újat vagy többet mint az eredeti változat, de még csak a nyomába sem ér! Ha nincs a közelünkben egyéb fellelhető trash szutyok, akkor esetleg meg lehet nézni. De csak, ha van a közelben valami tudatmódosító folyadék 🙂

Értékelés: 5/10

eyescream

Be the first to comment on "Beware! The Blob aka Son Of the Blob (1972)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.