Paranormal Activity 3 (2011) (Parajelenségek 3.)

Egyáltalán nem vagyok róla meggyőződve, hogy erre a történetre szüksége volt a világnak, de volt, aki szerint egy trilógiára való szemétdombot is össze lehet kapirgálni hozzá. Katie és Kirsty gyermekkorába kalauzolnak minket a készítők, így egy ’80-as években játszódó előzménysztorinak örülhetünk. Oren Peli több ijesztgetést és hatásosabb trükköket ígért, nézzük meg a tovább után, hogy mennyi valósult meg belőle!

Be kell látnunk, hogy a film oroszlánrészében nem történik semmi különös. Apuka egy esküvői videós vállalkozást vezet, így csak egy jó ürügyre van szüksége, hogy bekamerázza a házat. Egy földrengés és az egyik kiscsaj képzeletbeli barátja pont megfelel neki. Hosszú és unalmas estéknek és délutánoknak lehetünk tanúi, talán egyedül a sunyi nagyi mesterkedése dobja fel, amint megpróbálja Katie-ék anyukáját egy fiú nemzésére is rábeszélni. (Emlékeztetőül: a mama alkut kötött egy démonnal, akinek egy fiúgyermek jár cserébe.)
Olyan paranormal activitys tempóban felpörögnek az események azért, de őszintén felháborítónak találom, hogy első komoly természetfeletti jelenségként egy démoni lepedőtől kellene megijednünk… Utána ezt még fokozzák egy rém gagyi Bloody Mary-kántálós jelenettel… Miután ezektől a borzasztó történésektől befosott a videós munkatárs és a bébiszitter is, megpróbálják anyunak felvázolni a helyzetet. Ő egészen a plafon leszakadásáig nem hiszi el a szellem-históriát, de utána azonnal a nagymama háza felé veszik az irányt. Díjnyertes ötletnek ígérkezik, hiszen a mami épp szektagyűlést tart azon az éjjelen, úgyhogy a szülőknek azzal a lendülettel befellegzett. Katie megszállott ámokfutása nem zárul le, így sajnos nyitott maradt az út egy újabb folytatáshoz.

Közhelypuffogtatásból jelesre vizsgáztak, de igazából se jobbra, se rosszabbra nem sikerült elődjeinél. Ugyan alapból a béka altája alatt volt a minőségi szint, de azért ez ritka teljesítmény a sorozatok esetében. Kicsit szánalmasnak találom mondjuk, hogy a promóban szereplő jelenetekből nem került be a többség a filmbe, mert találtak helyette ijesztőbb megoldásokat. Ezek lettek volna azok?! Összefoglalva akinek az eddigiek tetszettek, bátran vállalja be az új részt, másoknak viszont nem érdemes ezzel kezdeni a széria megismerését.

értékelés: 4/10

DeerWoman

2 Comments on "Paranormal Activity 3 (2011) (Parajelenségek 3.)"

  1. Napokban néztem meg az első két részt, most már azért megnézem ezt a harmadikat is, de kábé erre számoltam!

  2. nem ért ez 4 pontot, az első rész sem ért 0-nál többet

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.