Chainsaw Maid 2 (2010)

Az óriási sikerre való tekintettel visszatért láncfűrésszel aprító szobalányunk, hogy újra megvívjon gyurmából készült családját betámadó bősz zombik seregével!

Történetünk ott folytatódik, ahol az első rész abbamaradt. Megharapott apu átváltozik – ezt mondjuk kicsit hiányoltam az első részből –, így hát nincs mese, szó szerint “agyon “kell lőni puskával. Nem sokkal ezután pedig már egy újabb zombi horda támadja be a házat. Élőhalottak elől a konyhába menekülnek, ahol olyan már-már BrainDead-be illő abszurd, brutális, ámde gusztustalan gore-jeleneteknek lehetünk tanúi, mint mikrózott vagy a jól átsült zombi, de egyéb kreténségek is előkerülnek, pl. terhes zombiból (?) kipottyanó falánk bébi, valamint élőhalott kismadár. Végére szegény szobalányunk teljesen leamortizálódik, így ezt a részt már csak a kislány éli túl.

Ezt a rész bizonyos Lee Hardcastle nevű úriember írta és rendezte – ez mondjuk meg is látszik. Koncepciójában nem történt különösebb változás, viszont ő sokkal szabadabbra engedte a gore gyeplőjét, ha szabad élnem ilyen esetlen kifejezésekkel, haha! A zombik most sokkal durvábban néznek ki, zölden véreznek, s inkább valódi szörnyekre hasonlítanak, mint megfertőzött emberekre. További változás, hogy a hentelési módok átmentek mindenféle zakkant és elmebeteg baromságok irányába – ami persze nézőknek csak jó -, továbbá a történetben helyet kaptak a némafilmekre oly jellemző insertek , valamint egy fasza metálzene kíséri az élőhalottak destroykodását. Összegezve tehát egy sikeres clay-animation vállalkozás továbbfejlesztett változata ez – pörgősebben, durvábban, mocskosabban, de kb. ugyanolyan szórakozást ígérve!

Rövidfilm megtekinthető: ITT

Értékelés: 10/10

eyescream

Be the first to comment on "Chainsaw Maid 2 (2010)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.