Bloody Date (version 2) (2008)

Néha iszonyatosan módon szoktak elsülni az első randik, dehogy egy baltás gyilkos szakítson meg egy ilyen romantikus együttlétet, az több mint morbid. Takena Nagao (Chainsaw Maid) ötpercesében pedig pontosan erről szól a fáma…

Első randi, andalító környezet a parkban – majd egyszer csak lecsap a baltás gyilkos, méghozzá a fiú kobakja bánja. Csaj szaladni kezd, majd egy közeli házban lel menedéket, ahol a furcsa fekete ruhás anya és félszemű gyermek kombinációja már eleve okot adhat a bizalmatlanságra. Leütik, majd jól bevonszolják egy fejtrófeákkal szépen kidekorált torture room-ba, ahol éppen barátja fejszerkezetét készíti elő a baltás arc. Pár grátisz csonkolás kíséretében sikerül megszöknie, de a ház előtt elkapják, és egy végső groteszk dead end-del zárul a történet.

Takena Nagao ezen produkciója Torontoi Japán Rövidfilm Fesztivál közönségdíjas alkotása lett 2008-ban. Insertekkel és kitűnő háttérzenével megtámogatott kivitelezése tényleg korrekt, csak sajnálom, hogy igazán nincs semmi meglepetésszerű benne, kivéve talán az utolsó poént, mert az hatalmasat üt! Ha viszont túllépünk a klisés szerkezeten, kellemes perceket tud okozni.

Rövidfilm megtekinthető: ITT

Értékelés: 8/10

eyescream

Be the first to comment on "Bloody Date (version 2) (2008)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.