De Griezelbus (2005) (Horrorbusz)

Egyik kedves rajongóm hívta fel a figyelmemet erre már címügyileg is full röhejes holland alkotásra, nyilván nagyon jól tudta, mennyire odavagyok az ilyen förtelmesen fos horrorokért, muhaha! Na most az egy dolog, ha egy ilyen kaliberű film minden tekintetben szar, mert jobb esetben annyira trágya, hogy az már átmegy szórakoztatóba, és akkor minden rendben – ez viszont tényleg szar-szar, ráadásul iszonyatosan unalmas és értékelhetetlen, szóval óvakodjatok tőle, és menjetek inkább gyalog!

Onnoval nevű – fantasztikusan béna szülőkkel (festő anya, zenész apa) megáldott – kisfiúról szól a történet, akinek minden vágya, hogy író legyen. Egyik nap egy híres író jön az osztályba, felolvas meg minden, illetve vázol egy lehetőséget, miszerint osztálykirándulás gyanánt Horrorbusz nevű járattal elmehetnének a Horror-parkba. Onnoval közben elég frusztrálttá válik, ugyanis ellensége, a rendkívül divatos hajú Gino megszerzi, majd közönség előtt felolvassa titkos történetét, de szerelmi életébe is bekever, amikor lekapja a Liselore nevű csaját, pluszba majdnem megveri. Nem csoda, ha haragját levezetve ír egy fantasztikus horror történetet az osztálykirándulásról, és odaadja a néha előbukkanó, titokzatos kilétű Ferluci nevű tagnak.

Mikor viszonylag kezdenek helyrerázódni a dolog, rájön, hogy valójában elcseszte, mert amit ír, az Ferluci közbenjárásának köszönhetően meg fog valósulni – és bizony elég durva fantáziált, pl. egy vámpír megöli Gino-t meghasonlók. Eljön a kirándulás ideje, ahol sorra köszönnek vissza Onnoval víziói, később szembekerül magával Ferluci-val, aki ugye Lucifer, de mint sejthetjük, happy endként zárul a történet.

Gondolom kisgyerekek (esetleg szellemileg visszamaradt fogyatékosok) lehettek a célközönség, amikor elkészítették ezt a borzadályt, mert olyan hangulata van az egésznek, mintha egy közepes kategóriájú gimis sorozatot kevernének össze egy minimális fantasy világgal, amiben egy gyatra Harry Potter utánzat küzd a több mint röhejesen kinéző gonoszok ellen, de közben meg olyan komoly hangvételű az egész, mintha valami nem is tudom, pápaválasztás vagy világégés zajlana. Baromi unalmas, gyenge és egy kicsit sem szórakoztató, csak szimplán szar.

Értékelés: 4/10

eyescream

Be the first to comment on "De Griezelbus (2005) (Horrorbusz)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.