The United Monster Talent Agency (2010)

Képzeljétek el, mi lenne, ha egyszer csak kiderülne, hogy Hollywood híres filmes szörnyeit, rémalakjait nem beöltözött, kosztümös emberek játsszák, hanem azok bizony bármennyire hihetetlennek tűnik, de teljesen valódiak! Ezt az iszonyat módon vicces és szórakoztató, de egyben elgondolkodtató koncepciót vázolja Gregory Nicotero fekete-fehér ál-dokumentumfilmjében.

Rövidfilmünk elején rögtön felbukkan a fekete lagúna szörnye, de miután felvették vele az aktuális jelentet, gyorsan be kell fogni, nehogy valakire ténylegesen rátámadjon! Rajta kívül még olyan legendás horror-ikonok bukkannak fel, mint a Múmia, a Láthatatlan ember, a Farkasember, Dracula vagy éppen Frankenstein doktor szörnye, de vannak még zombik, mutáns állatok stb., szóval elég nagy a szórás, haha! Egy rövid szerepben még Jeffrey Combs (Re-animátor trilógia Herbert West-je) is felbukkan – ha szemfülesek vagytok, hamar megtaláljátok…

Szerintem baromi jól működik ez az ötlet rövidfilmként, mert félelmetesen humoros, nem akar többet, mint ami, ironikus képsorai pedig önmagukért beszélnek, habár a narrátor minden lényeges információt megoszt velünk a témával kapcsolatban.

Rövidfilmünk elérhető: ITT

Értékelés: 10/10

eyescream

2 Comments on "The United Monster Talent Agency (2010)"

  1. Nagyon jó volt! 🙂 Az első rendezőt a filmben Darabont játszotta, úgyhogy nemcsak egy híres arc tűnik fel benne. 🙂

  2. Egyetlen problémám van csak vele, hogy ezek a szörnyek a Universalhoz, és nem a Hammerhez tartoztak. Sokuk feltűnt ott is, de pl a fekete lagúna szörnye csak az amerikaiaknál volt.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.