Inhabited (2003) (Otthon, rémes otthon)

Itt egy újabb apró, torzonborz lényes “horror” azoknak a hardcore szarfilm-kedvelőknek, akik a Troll remekbe szabott első és második része után is éreznek magukban annyi bátorságot és mindenekelőtt maratoni kitartást, hogy fogcsikorgatva és a falat kaparva, de újra találkozzanak rútul elcseszett kis kedvenceikkel, persze csakis a minősíthetetlenül gagyi fajtából!

A Russel család új házba költözik – s ahogy ez már csak lenni szokott parafilmek esetében -, az ingatlannak bizony van egy titka, ami szoros összefüggésben áll a kert végében található régi kis játékházzal. Ezért aztán nem véletlen, hogy a kislányuk már rögtön az első naptól kezdve össze-vissza hallucinál mindenféle gonosz tündéreket, akiket persze rajta kívül senki sem látott még. Anyukája pszichomókushoz viszi, bár ezután sem változik a helyzet. Közben a ház javítására szerződtetett pofa is rákezdi, hogy tessék megijedni, mert itt bizony trollok laknak generációk óta, akiknek gyerekekre fáj a foguk; ezt nyilván mindenki elsőre elhiszi. Miután a kis szörnyek végeznek a gondnokkal, majd (látszólag) a pszichómókussal is, anyuka már elkezd hinni bennük, főleg mert találkozik a diliházban egy, előzőleg az otthonukban lakóval, aki szintén ilyen trollokat hallucinált, és hát megkezdődik a fergeteges akciódús ellenállás…


Mikor először megláttam a félelmetesnek egyáltalán nem nevezhető trollokat, egyből az ultra-gagyi Full Moon gumiszörnyes marhaságai jutottak eszembe, talán nem véletlenül. A film első háromnegyed részében egyetlen módon találkozhatunk a ház kvázi őslakóival, mégpedig úgy, hogy két-három másodpercre bevágják őket idegbeteg módon rángatott oda-vissza zoom-olt, felgyorsított módon, ami mocskosul irritáló, és egyébként is szánalmasan szar egy megoldás. Egyedül Malcolm McDowell zseniálisan gonosz pofája okozott csodálatos perceket, de hát azt meg egy csomó más moziba láthatjuk. Ez a videóra gyártott fos ékes példája annak, hogy néha nem ártana cenzúrázni, hogy milyen produkciók készülnek manapság a “horror” címszó alatt.

Értékelés: 5/10

eyescream

Be the first to comment on "Inhabited (2003) (Otthon, rémes otthon)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.