Nite Tales: The Movie (2008)

Snoop Dogg Hood of Horror-ja után két évvel újabb rap-nagykutya döntött úgy, hogy horror antológiában lesz konferanszié, az illető pedig nem más, mint Flavor Flav, a legendás Public Enemy nevű rapbanda oszlopos tagja. Tudjátok, az a vicces figura akinek mindig egy böhömnagy tikotájm falióta lóg a nyakában 😀 A két külön történetből álló filmben feltűnik még Sticky Fingaz, a szintén old school-nak számító Onyx rapcsapat feje és a B-horrorok öreg rókája, Tony Todd is.

Karma

Dice (Sticky Fingaz ~ Blade: The Series) és három cimborája egy félresikerült kisvárosi bankrablást követően kénytelenek egy útszéli házikóba bekopogni az éjszaka közepén, mivel menekülés közben bekrepált a kocsijuk. Ahogy az lenni szokott az ilyen istenverte útszéli és/vagy erdei házikóknál, a lakók nem éppen azok, akiknek elsőre gondolná őket az ember és a bajt csak tetézi, hogy nemcsak a ház- de az egész város lakóiról elmondható ugyanez; ki gondolná a látszólag békés városka egyszerű polgárairól, hogy alkalom adtán élve falják fel a gyanútlanul arra tévedt idegeneket?

Storm (Vihar)

A második történetben néhány fiatal bulizik anyuciék házában, mivel azoknak az odakinn tomboló ítéletidő miatt törölték az összes hazafelé induló járatukat. Az egyik csaj mesél egy történetet, mely szerint ha hatszor kimondják a tükör előtt, hogy Bloody Mary, megjelenik az ominózus kísértet és legyilkol mindenkit (enyhe Kampókéz utánérzés 😉 ). A tinik mindenesetre jópofa játéknak vélik így természetesen el is mondogatják amit el kell, mire kopognak az ajtónál és csodák csodája: egy bohóc (Tony Todd ~ Kampókéz, vágod? 🙂 ) áll odakinn bőrigázva! Miután nagynehezen beengedték a bohócot telefonálni, újra kopognak az ajtón, de immár egy rendőr (James Ferris ~ The Hitchhiker, Nightmare Man) áll a bejáratnál egy jókora sporttáskával a kezében. Ha mindez még nem lenne elég furcsa, valaki vagy valami sorra kezdi átvagdosni a fiatalok torkát…

Őszintén szólva Flavor Flav-től többet vártam, a felkonf ötlettelen és unalmas, mindamellett eléggé erőltetett is, egy röpke pillanat erejéig szinte le is írtam a filmet, azután elkezdődött az első történet, ami azért elég jóra sikeredett, ám a folytatásban az alkotók még egy lapáttal rátetettek, Tony Todd alakítása különösen tetszett, így egy igazán izgalmas popcorn-horror lett a végeredmény, ami szépen teljesítette a célt, amire szánták; könnyed és izgalmas szórakozást nyújt a stílus kedvelőinek.

6/10

phobic23

Be the first to comment on "Nite Tales: The Movie (2008)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.