Cruel Jaws a.k.a. Jaws 5. (1995) (Az emberevő cápa)

Imdb szerint ez még a hivatalos folytatások utolsó darabja, viszont William Snyder dottore, ismertebb nevén Bruno Mattei nem szórakozott Brodyékkal meg cápa makettekkel, vagy akár castinggal, előrángatta a cinecittá takarító brigádját, adott nekik angol nevet, megírta a sztorit szétlopva az eredetit és lőn világosság, vagy inkább sötétség. Mély, fekete holló szemű sötétség!

A történetet is jegyző Mattei nem csinált mást, csak hozott egy amatőr szinten előadott drámai szálat (a viziparkot üzemeltető fószernek nincs pénze a hiteltörlesztésre, ezért elakarják tőle venni a parkot, ráadásul kislánya deréktól lefelé lebénult) és „Amity”-t nem csak egy turista paradicsomként, hanem egy rangos szörfverseny helyszínének is beállítja. A lényeg, hogy özönlik a helyszínre a rengeteg cápa eledel.

Mint említettem Matteinek nem volt motorral mozgatható cápa modellje, csak egy tátott szájú mellszobra műanyagból, ami néha kidugta fejét a vízből; illetve rengeteg víz alatti felvétele az előző cápa filmekből, illetve máshonnan összeollózva. Egyik mutatásával sem spórol, néha egy delfint látunk.

Az olaszok (Deep Blood, Last Shark, Szörnycápa stb.) szétlopták Spielberg klasszikusát, ez sem szarabb mint mások, csak hát Mattei nem egy D’Amato még ha az lenne, sem lenne dicséret. 🙂 Szórakoztató tengerfos, de azért téglányi sört, meg pár havert tárazunk be.

Értékelés 1/10

Miskei

Be the first to comment on "Cruel Jaws a.k.a. Jaws 5. (1995) (Az emberevő cápa)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.