Amphibious 3D (2010)

Angkara Murka! Neeeem, ez nem egy tajvani cipő márka neve, mégcsak Harry Potter sem ezt használja pubertás kori fantáziáinak materializálásához, egyszerűen egy varázsige, amivel tengeri skorpiót lehet megidézni. Egy bazi nagy, óceánjáró méretű skorpiót.

A felvezetés után egy youtube videót látunk, egy kis manapság oly divatos áldoksit, egy nászutas párról, akik természetesen élvezik az életet és egymás társaságát, de a tengerből kinyúlik valami, és felfalja őket. Skylar tengerbiológus, akit meggyőz a videó, nem véli kamunak, ezért elutazik, és a helyszínen akar utána nézni a dolognak. Jack Bowman (vigyázat, maga a csodás Michael Paré a szerepben!) aki elvállalja, hogy furikázza a nőt a tengeren. Persze tesznek egy kis kitérőt egy halászplatformra, ahol a kosztért dolgoztatott gyerekek segítséget kérnek a nőtől, ki az Indonéziában bekövetkező cunamiban elvesztett kislánya emlékére meggyőzi Parét, hogy mentsék meg őket. Az angkara murka sem tétlenkedik, megjelenik és egyesével legyak mindenkit, természetesen őt is a földrengés hozta felszínre a mélyből, így a doktornő két legyet üthet egy csapásra. Megmentheti a gyereket, plusz a skorpió is az övé.

Brian Yuzna újból elhagyta Lovecraft munkásságát, saját ötletből dolgozott. Elképzelem, hogy nézi a CNN-t a szökőár tragédiáról, és hihetetlen fejlett és kreatív fantáziájában felsejlik egy árny, ami előbújik a földlemezek elmozdulásából létrejött hasadékból, előtolja az ollóit, de nem ez nem rák, ennek még a farka is halálos veszedelem, ez egy skorpió. A történet meg szinte adta magát, Michael Paré ugyan majdhogynem megfizethetetlen, de Yuznának és a 3D technikának még ő sem tudott ellenállni.

Színészek nincsenek, de legalább az egyik főgonosz hasonlít Robert Mitchumre. A speciális effektek természetesen semmit nem érnek, de kárpótlásul van csonkolás és genny, undorító csattanó, ami azért valamit még felidéz Yuzna korai munkásságából. Film+-ra pont jó lesz, Frankenfish meg megagigaszarvaspitonok mellett pont elfér. Csak mazochistáknak ajánlom, mert igazából nem illik bele az annyira szar már jó kategóriába, mert a vicces részek hiányoznak, a szánalmasak meg túlburjánoznak.
 

Értékelés: 3/10

Miskei

Be the first to comment on "Amphibious 3D (2010)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.