Terror Firmer (1999)

Az alacsony költségvetésű független (szar)filmek pápája, Lloyd Kaufman ezúttal nem ment messzire ötletért: saját magáról, illetve keserédesen korcs gyermekéről, a Troma Entertainment-ről készített mozit, ahogy szerencsétlenek éppen egy mozit próbálnak meg tető alá hozni. Nyilván nem kell külön kihangsúlyoznom, hogy ebben a mindenféle kompromisszumot nélkülöző alkotásban aztán minden ordenáré baromság megfordul, ami csak a szex, a gore és gusztustalanság triumvirátusában belefér!

Bevezetőben egy sorozatgyilkost láthatunk, aki egyszer kitépi egy szerencsétlen csóka lábát, máskor meg egy napozó nő magzatát annak hasfalán keresztül húzza ki, szóval elég perverz. Nem kell sokat várni, máris belecsöppenünk a legújabb Troma-film, a Terror Firmer forgatásába, amit egy vak rendező, bizonyos Larry Benjamin irányít – őt magát a nagy Lloyd Kaufman alakítja – de nyilván mondanom sem kell, hogy nem csak ő az egyetlen elbaszott karakter ebben a velejéig beteg moziban. Ami lényeges, hogy miközben egy szerelmi háromszög kezd kialakulni a főszereplő fiatalok között, az elején látott sorozatgyilkos egyre-másra teszi hidegre a stáb imbecillis és/vagy nem beszámítható tagjait, míg a végén le nem lepleződik…

Van benne egy rahedli utalás a Toxikus Bosszúállóra (mivel gyakorlatilag megegyezik a Terror Firmer-rel), aztán megsúgják nekünk a Troma-filmek hitvallását, és hogy ezekben a független alkotásokban kezdett Kevin Costner, Samuel L. Jackson, valamint hogy miért is jók ezek a fércművek. Egyfajta görbe tükröt tart önmagának és műveinek Lloyd Kaufman, a méltán népszerű független filmes guru, önirónikus vallomása pedig egész egyszerűen eszméletlen!

Na és persze, ahogy egy jó Tromától elvárható: rengeteg csöcs, belezés, szex-jelenet, hányásban meg szarban tapicskolás, egy kis Lemmy Killmister, pucér férfiak egy szál péniszben való szaladgálása, leszbikusok, transzfesztiták, Ron Jeremy, no meg uborka. Persze a betegebbnél-betegebb kivégzések, agyatlan halálozások sem hiányozhatnak, mert ami igazán kell egy ilyen moziba, az a korlátok nélküli, bizarr és extrém erőszak, persze csakis szórakoztatóan szar, vagyis trash-formátumban.

Aki esetleg nem látott még egyetlen Troma produkciót sem – remélem, nincs köztetek ilyen, ha mégis van, akkor szégyellje össze magát -, annak érdemes ezzel a gyöngyszemmel kezdenie, a többi fanatikusnak pedig több mint kötelező darab!

Értékelés: 9/10

eyescream

 

 

Be the first to comment on "Terror Firmer (1999)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.