Indiana Jones és a múmia átka (2002)

„I.e. 1251-ben II Ramszesz fáradó cukormentes rágógumival próbált elcsalni egy négyéves kisfiút. Felesége – a 300 közül az egyik – végtelen haragra gerjedt. Férjét élve mumifikáltatta, majd Szigetszentmiklóson egy jelöletlen sírba temette el. Ám Kr. u. 1878-ban egy mit sem sejtő parasztember levizelte a már évezredek óta a föld alatt rejlő temetkezési helyet. És a múmia feltámadt… „ – azt hiszem, ilyen horderejű bevezetőszöveg mellé semmit sem kell írnom…

A Harvester berkeiben sem ismeretlen vagányok (Mandala, Johnny, Blizz és Blekk) elkészítették Harrison Ford ostorcsattogtatóan kalandos karakterének negyedik részét, amely a poszter tanúsága szerint portugál nyelven, szanszkrit felirattal megtekinthető – de ez senki ember fiát ne tévesszen meg…

Random egyiptomi képekkel meg az ismerős sound-dal indul útjára ez az alig 20 perces csoda. A vécépapírral teleaggatott, egyébként Fear Factory pulcsis múmiánk Szigetszentmiklóson kezd garázdálkodni, s az első körben meg is öli Rózsa Sándort és cimboráját, Víg Miskát, majd két drogos fiatal szintén áldozatául esik. Értük mondjuk nem kár.

Hirtelen ugrással a jelenben találjuk magunkat, ahol Indiana Jones a szent Híradót nézve értesül ükapja, Rózsa Sándor haláláról, ami egyértelműen bosszúért kiált. Leutazik hát Szigetszentmiklósra, ahol a Múmiával egy Boksz Klub keretében megvív, de sajnos veszít. Némi Rocky szellemiségében elkövetett felkészülés után a második rangadóban Mortal Kombat zenére, mindenféle extrém színváltásokkal kísérve végül legyőzi a teremtményt. A haza tehát meg van mentve.

Indiana Jones trilógia gyermekkorom egyik kedvenc kalandfilmes élményei közé tartozott, de a majd’ húsz évvel elkövetett borzalmasan erőltetett és gagyi negyedik rész helyett javaslom mindenkinek, hogy inkább ezt a hángören edisönt nézze meg, mert ez legalább (agyzsibbasztóan) szórakoztató. Igaz, már van vagy tízéves, így a filmkészítés módozata pár helyütt hagy maga után kívánnivalót, de ez ilyen kaliberű remekműnél az idő csak szebbé teszi ezeket, wehehe! Külön kiemelném a verekedős koreográfiát, de valójában az egész egy zseniálisan pihent trash-orgia!

Értékelés: 10/10

eyescream

3 Comments on "Indiana Jones és a múmia átka (2002)"

  1. Hol szerezhető be, illetve tekinthető meg ez a csoda?

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.