Mud Zombies ((Mangue Negro)) (2008)

Amennyiben oldalunk rendszeres olvasói vagytok, bizonyára feltűnhetett, hogy időről-időre csemegézni szoktunk szinte az egész világ zombi-terméséből, legyen szó akár német, szerb, finn, pakisztáni, mexikói vagy éppen spanyol élőhalottas riogatásról, rosszabb esetben pedig elvetemülten szar hulladékról. Ezúttal egy nem túl ismert, viszonylag szerény költségvetésből készült, dél-amerikai mozira esett választásom.


Történet Brazília egy távoli településén játszódik, ahol az emberek fő pénzforrását a mocsarakban lakozó herkentyűk kinyerése jelenti. A későbbiek során ez lesz majd minden bajok forrása, pontosabban a mérgezés, ami az emberekből fekete löttyöt váladékozó élőhalottat csinál. Főszereplőnk egy kényszerházasság elől menekülő leányzó, aki aztán összefut egy helybeli sráccal, majd kénytelek össze-vissza menekülni az immáron családjukat is megfertőző zombi horda elől, de nem kell megijedni, azért a fejszéjüket is használják…

Az a helyzet, hogy Rodrigo Aragao (író és rendező egy személyben) filmje középszerűre sikerült, viszont akadnak benne egészen értékelhető motívumok. Ami engem például igazán megragadott, azok a mocsaras területeket bemutató képsorok, nekem legalábbis irtóra bejött ennek az mindentől távol eső, elérhetetlen és egyben csapdaszerű hely atmoszférája. Mikor viszont egynémely zombi-attack zajlik, azok kivitelezése köhm… hogy is fogalmazzak szépen – nincs igazán a topon. Mindez tele bizarr és érdekes karakterrel, családon belüli vitázásokkal meg persze sok-sok gusztustalan élőhalott előli hajszával.  Különlegességnek nem rossz, viszont ne várjunk tőle megváltást.

Értékelés: 6/10

eyescream

Be the first to comment on "Mud Zombies ((Mangue Negro)) (2008)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.