Zonbi asu a.k.a. Zombie Ass – Toilet of the Dead (2011)

Urbánus legendákból régóta hallani az ún. klotyómanó nevű intézményről, aki állítólag a hátsójánál fogva húzza le szerencsétlen, dolgát végző embert. Nos, Noboru Iguchi úr (Machine Girl, RoboGeisha) nagy vonalakban valami hasonlót vett kiindulási alapnak legújabb elmebetegségében, megspékelve e felettébb izgalmas fekalo-kultúrkört némi zombulással meg a fenéken ki és be közlekedő férgekkel…

Főszereplőnk, Ai társaival együtt táborozni indul az erdőbe. Halfogás, és némi szexuális zaklatás után nemsokára feltűnik egy zombi és belekóstol a sofőrbe, de a lány karate-tudásának hála sikerül a lényt hatástalanítani. Miután valaki ellopja a közelben parkoló kisbuszukat, sétálni indulnak. Egyiküknek igencsak csikar a hasa, így el is indul retyóra, de a művelet közben a pottyantósból előtör pár újabb zombi, és jól leteperik.

Ai és társai védekezni próbálnak, de az egyik fekalo-zombi egy marék szart vesz elő a zsebéből, és azzal kezdi el dobálni szerencsétleneket. Ekkor a csapat behúzódik a közeli vityillóba (Night of the Shitting Dead), ahol egy puskás öregember fogadja őket. Mint megtudjuk, ő szintén megfertőződött azzal az élősködővel – én magamban csak egyszerűen szarféregnek neveztem el -, amivel társuk, úgyhogy más megoldás nem lévén, szétlövi saját fejét. Zombik időközben betörnek a kisházba, és ahogy Ai-ék hentelik őket, vér helyett szar fröcsög belőlük, sőt az egyik félbevágott példányból egyenesen kipumpálják a fekáliát, szóval elég priceless ez a jelenetsor.

Kicsivel később feltűnik a színen egy kísérleteket folytató doktor bácsi és vele együtt kislánya, aki a főszereplőt öngyilkos hugicájára emlékezteti, de nem is ez a lényeg, hanem hogy tudtukon kívül megfertőzi őket a kajában lévő cuccal, így egyre sürgetőbbé válik nekik a kaki-téma, ergó a szarféreg mielőbb ki akar bukni belőlük. Ketten elesnek az élősködőkkel folytatott harc közben, a legelsőként megfertőzött társuk viszont átváltozik valami giga méretű bogárrá, és úgy harcol Ai-val. A film legvégén pedig olyan eszetlenségeknek lehetünk tanúi, mint a finggázzal levegőben repkedő lány vs. giga-szarbogár fight…

Nem kétséges, hogy maga az alapötlet eléggé elborult ahhoz, hogy élvezni lehessen, viszont Noboru Iguchi ezen filmje sajnos még így is csak halvány árnyéka a Machine Girl-féle groteszkben bővelkedő, pihent humorú j-gore alapvetésnek. Nyilván a horror helyett itt elsődlegesen a szórakoztatási faktort célozta meg, és akárcsak a Robo Geisha esetében, most sem lett annyira ütős a késztermék.

Tény, hogy fekalo-zombijaink nem néznek ki valami jól (pedig szerintem volt bennük potencia bőven), viszont a fertőzöttek pucsítós támadásaik  mosolyt csalnak az arcunkra, akárcsak a szarférgek önálló és kreatív attrakciói, ami a végére már egészen szürreálissá varázsolja az eddig sem csekély betegség-limitet. Főhős csajunk hozza az eddigiekben már bevált iskoláslány-fétis minden báját, sőt ha kicsivel nagyobb mellei lennének, akkor még élveznénk is az itt-ott hiányos öltözetét; bár azért még így is akad két másik jó nő a filmben. Akármennyire agyonhájpolták is ezt a baromságot, sajnos elég felejthetőre sikerült. Kár érte.

Értékelés: 6/10

eyescream

Be the first to comment on "Zonbi asu a.k.a. Zombie Ass – Toilet of the Dead (2011)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.