Resident Evil: 4D-Executer (2000)

Mivel végeztünk a Resident Evil játékok élőszereplős változataival, végre az eredeti anyaghoz némileg közelebb álló animációs feldolgozásokon van a sor, azok közül is az elsőn, a jobbára ismeretlen, alig 20 perces Executeren, ami a 4D-s mozik (kép, hang, 3D-s szemcsi + élethű ülésrázások, arcra spriccelő víz a jobb átéléshez) népszerűsítésére készült a játékok sikerének csúcsán. Lássuk, mennyire állja meg a helyét ma, két dimenzióval szűkösebb kiadásban!

Azt rögtön előre le kell szögezni, hogy CGI-vel csodát csak évvel később a Square Enix próbált tenni (Final Fantasy: The Spirits Within) az is hiába volt szép és jó, bukott akkorát, hogy még magát a sikeres stúdiót is majdnem magával vitte, így az Executer sem éppen a maximumot hozta ki a számítógépes grafikus lehetőségekből… Konkrétan úgy néz ki, mint egy Playstation 1-es játék átvezető videói. A történet az Umbrella Corporation egy elit osztagát követi nyomon, akiknek Raccoon City bombázása előtt be kell jutniuk a városba, hogy a fertőzöttek által elözönlött területen megkeressék és kimentsék a cég egyik tudósát, az új, különösen értékes víruson dolgozó Dr. Cameront. Természetesen a csapat a kezdetleges nehézségek után nem csak a zombikkal, hanem az Umbrella egyéb mutáns teremtményeivel is szembekerül, menet közben pedig kiderülnek olyan, a játékok rajongói számára megszokott turpisságok, mint hogy a küldetésük valójában kissé eltér attól, amit eredetileg elmondtak nekik, és hogy a vírusával kissé túl közeli kapcsolatba került dokit sem feltétlenül kimenteniük kell…

A 4D-Executer a sorozat rajongói számára jelentős, sőt azt is megkockáztatnám kötelező lépcsőfok – gyakorlatilag a játékok legelső filmes feldolgozása volt, először mutatta be vásznon Raccoon Cityt, a T-vírust és a zombikat. Hangulatilag is nagyon ott van a szeren, az időtartamával fordítottan arányos az adrenalin pumpáló jelenetek mennyisége, ha pedig azt vesszük, hogy milyen technológiát használtak a film elkészítéséhez, még a karakterek kinézete is egész tűrhetőnek tekinthető (a helyszínek már kevésbé, többségük rettenetesen sivár). Azoknak viszont, akik csak a Paul W. S. Anderson-féle filmeket ismerik, maximum érdekesség lehet.

értékelés: 8/10

Zoo_Lee

1 Comment on "Resident Evil: 4D-Executer (2000)"

  1. You Tube jóvoltából sikerült megnéznem az animációs filmet,és tény hogy nincs a toppon a film minősége,de megkockáztatom,nekem mint gamernek,többet ért ez a 20 perces kis szösszenet,mint az összes film együtt véve.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.