Hollywood Chainsaw Hookers (1988)

hookers_thumb

A láncfűrész nagyon veszélyes dolog. Veszélyt jelent RÁD és a KÖRNYEZETEDRE egyaránt. Ha pedig meztelen vagy és túlárad benned a szexuális energia, akkor végképp állítsd le a motort, mert a gyártó ezért már nem vállal felelőséget. Még szerencse, hogy a film készítői vérprofik, így senki sem sérült meg a forgatás alatt. “Én csak tisztogattam a láncfűrészemet, és az egyszerűen elindult!”

 

A főcím után, Troma introra hajazó nyitó látkép fogad Los Angelesről, Jack Chandler nyomozó ezt látja minden nap az ablakából, és rájön, ez a város már rég nem a glóriás angyalkák városa. Miközben épp magánnyomoz, a szálak elvezetik a láncfűrészes kurvák szektájához, akik minő véletlen, Black & Deckerrel irtják a férfinépet. A lányoknak szerencsére nincs nehéz dolguk. Az első áldozat annyira beleszédül a meztelen nő látványába, és izgató táncába, hogy fel sem tűnik neki, hogy közben a csaj nejlonnal kezdi el beborítani a falakat, különösen egy Elvis posztert, mégsem lenne jó ha a zsigerek fröccsenése miatt újra kéne meszelni.

hookers01

Hála Szent Stihlnek minden akciójelenetet egy meztelen csaj tánca előz meg, pluszban vicces köntös tartja egybe a szétmarcangolt, megtépázott, finoman túljátszott nyomozati szálat. Az Ókori Egyiptomi(?) Láncfűrész Szekta megkívánja a minél több áldozatot, vezetőjük pedig az a Gunnar Hansen, aki Tobe Hooper texasi mészárlásában játszotta Bőrpofát. A fő áldozatot pedig Jack nyomozó és szerelme Samantha fogja jelenteni.

 hookers02

Linnea Quigley a nyolcvanas évek egyik leghíresebb, kislányos bájjal megáldott sikolykirálynője és nagy kebelbarátnője, a volt Penthouse lány Michelle Bauer, akivel több mint tíz ehhez hasonló B flickben játszottak együtt, most egymás ellen, egy tízpontos láncfűrész párbajjal zárják le, Fred Olen Ray  öt és fél nap alatt leforgatott, perverz bikini fétisét.

 hookers03

A hetvenkét perces játékidő ellenére néha unalmas, de a negyvenes évek noirjait idéző, tényleg viccesre sikeredett monológok, és az a pár extravagáns gyilkosság tökéletes szórakozást jelentenek. A végén még beharangozzák a folytatást a Bad to the bone alcímet viselő Student Chainsaw Nurses-t, de sajnos ez soha nem készült el.

Értékelés: 7/10

Miskei

Be the first to comment on "Hollywood Chainsaw Hookers (1988)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.