Ada: Zombilerin dügünü (2010) (Lakodalmas zombik / Zombik a lakodalomban)

ada_thumbAkármennyire is újdonságnak bizonyult a REC harmadik részében bemutatott lakodalmas zombi-invázió, azt bizony nem spanyol barátaink találták fel. Kevéssé ismeretes, de előtte már a törökök is bepróbálkoztak ezzel a kreatívnak tűnő párosítással, bár az eredmény egy nem túl félelmetes vagy szórakoztató kézi kamerás alkotás lett.

Történetünk nem túl bonyolult: főszereplő fiataljaink egy ismerősük lagzijára igyekeznek, amit egy szigeten tartanak. Aztán az esti tánc közepén egy véres ember szabadul a tömegbe, aki rövid úton elkezdi harapdálni az ünneplő tömeget, később pedig már egy egész hordányi élőhalott csatlakozik hozzá. Hőseink össze-vissza grasszálnak, végül arra az elhatározásra jutnak, hogy hotelban lévő társaiknál kellene meghúzniuk magukat, az mégiscsak biztosabb…

ada_1Címkéje szerint horror-vígjáték, bár a megnevezés utótagját (egy két komikus pillanat kivételével) nem érzem stílszerűnek. Horrornak ellenben horror, bár az sem az a félelmetes fajta, hiszen az élőhalottak elég bénán néznek ki, megijedni biztosan nem fogunk tőlük. Van pár korrektebb belezéses jelenet, de ennyi. Hőseink csetléseit-botlásait meg úgy, ahogy el lehet viselni 80 percen keresztül, már aki veszi a fáradságot, és beszerzi.

Értékelés: 5/10

eyescream

Be the first to comment on "Ada: Zombilerin dügünü (2010) (Lakodalmas zombik / Zombik a lakodalomban)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.