Army of Darkness vs Hack/Slash #1

A képregények világában teljesen megszokott, hogy a karakterek – legyenek bár külön-külön kiadónál, s ez esetben a Dynamite és az Image Comics összefogásáról van szó – egy-egy sztoriban közösen szerepelnek. Így történt meg, hogy az első ízben a filmekben feltűnt Ash, aki később főképp a kilencedik művészet lapjain találta fel magát – találkozik Cassie Hack-el, aki eleddig csupán két dimenzióban létezik, viszont a legdögösebb sorozatgyilkos-gyilkos, aki létezik és emiatt – meg persze a remekül tálalt sztorik miatt – évről évre nagyobb rajongótáborral rendelkezik. Az alkotó Tim Seeley, aki az eredeti Hack/Slash szériát is viszi, most pedig meg kellett próbálnia beilleszteni Ashley-t a saját világába.

Ami nem is sikeredett rosszra, sőt. Már megannyi crossoverrel a háta mögött az Evil Dead filmek és képregények sztárja ebben a füzetben is frissességéről tanúskodik, nem laposodik el a figura egy pillanatra sem. Az események kezdetén Cassie és barátnője egy gyertyafényes vacsoráról hazaigyekezvén arra lesznek figyelmesek, hogy házuk előtt egy összekaszabolt tragacs áll. A kisgyermekük biztonságba helyezése után találkozik a két titán, és a jól megérdemelt püfölés után be is mutatkoznak egymásnak. A cél itt kissé homályos, mivel a nézők felé való ismertetésen felül érződik, hogy ők nagyon is tisztában vannak egymás képességeivel, de erről túl sokat nem filozofálnak, ugyanis valaki a holtak könyvének lapjait árulja jó áron. Ennek pedig a bébiszitter az egyik első áldozata, aki a saját ujjait kezdi el rágcsálni a pincében.

A hatalmas vérfürdő után együtt kezdik meg az utat, melyen le kell vadászni azt, aki emögött a dolog mögött áll, hiszen így is épp elegen hánytak már vért a könyv miatt. Nos, a Daniel Leister-féle rajzok felismerhetőek, a leginkább jellemző vonások mindkét szereplőn bőven megtalálhatók. A történet is ígérhet majd további érdekességeket, illetve gore-festet, hiszen az eddigiek során is igazán úszkáltak a gyöngyöző piros lében a főszereplők, miért pont most lenne ez kivétel? Az egysorosak ülnek, ahogyan a panelek eloszlása is meglehetősen olvasmányossá teszi a füzetet, illetve a színekkel való játszadozás közben sem feledkeztek meg arról, hogy ez egy képregény és érdemes úgy viselkednie a színezésnek is. A lényeget szem előtt tartva az év egyik kellemes meglepetése lehet  Kíváncsi leszek, hová fajulnak az események, ugyanis két, általam is nagyra becsült tag küzd majd hat részen keresztül.

Plendil

Be the first to comment on "Army of Darkness vs Hack/Slash #1"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.