Masters of Horror S02E08 – Valerie on the Stairs (2006)(A Horror Mesterei – Valerie a lépcsőn)

valerie_thumbEzt a Szépség és a Szörnyeteg ihletésű részt Mick Garris rendezte és írta egy Clive Barker történet alapján. Még tovább csábít minket Tony Todd és Christopher Lloyd megjelenése, akik szerencsére igen fontos mellékszerepeket kaptak. Vágjunk is bele ebbe az ígéretes történetbe!

Rob Hanisey meghívást kap a Highberger házba, ahol olyan írókat fogadnak be, akiknek még nem jelent meg egy művük sem nyomtatásban. Az első publikálásnál távozik a lakó, új álmoknak teret adva. Sajnos ez keveseknek adatik meg, és látva a közösség életkorát, elképzelhetjük mennyi halott remény feszül a falaknak.

valerie1Rob is azonnal valami rejtélyes erőt érzékel, s hamarosan találkozik a lépcsőn sírdogáló, gyönyörű Valerie-vel. Ő azonban rendre eltűnik, sötét karok ragadják el a szeme elől. A társai nem nézik túl jó szemmel Rob kitöréseit, szellemhistóriákban végképp nem hisznek. Egyedül Bruce Sweetman barátkozik vele, de egyre erősödik a gyanú, hogy többet tud az eseményekről, mint amit elmond…

valerie2Szerintem nagyon pofás kis történet, klasszikus témát boncolgat és némi brutalitás is van benne. Sajnos a fináléban van egy-két nagyon gagyi megoldás, ami kicsit lehúzza, de az alkotóknak nem kell szégyenkezniük az összhatás miatt. Tony Todd még pocakosan is remek vérdémon, Clive Barker továbbra is zseniális, így a végeredmény:

értékelés: 8/10

DeerWoman

Be the first to comment on "Masters of Horror S02E08 – Valerie on the Stairs (2006)(A Horror Mesterei – Valerie a lépcsőn)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.