Masters of Horror S02E09 – Right to Die (2007) (A Horror Mesterei – A szerelem lángja)

moh_righttodie_thumbAz emberiesség feletti moralizálás sosem állt távol a a horror műfajt ~mondjuk úgy~ komolyabban vevő alkotóktól, elég ha csak Romero mester klasszikusaira gondolunk, de ezen sorozat epizódjai között is fellelhető néhány ezirányba tendáló darab, ezek közé tartozik a Rob Schmidt (~ Halálos kitérő, Ábécé-gyilkos) által rendezett Right to Die is.

Abbey (Julia Benson) és Cliff (Martin Donovan) egy kiadós házastársi veszekedés után kikapcsolódni indulnak, ám egy szörnyű autóbaleset közbeszól. Abbey teljes testfelületén megég, szinte kómaszerű állapotba kerül, tulajdonképpen csak vegetál, így Cliff úgy dönt, ügyvédje segíségével megpróbálja elintézni kedvese számára a “nem felélesztendő” státuszt, mondván ő is így akarná, ellenben Abbey anyja egész máshogy képzeli a dolgot; szerinte ez egyszerűen gyilkosság lenne, a lányának márpedig joga van az élethez, akármilyen is annak minősége, így a kedves mama a sajtóhoz fordul, hogy nem mellesleg lejárató kampányával kiforgassa Cliff zsebéből a várhatóan zsíros biztosítási pénzt. Mindeközben furcsa dolgok kezdenek történni éppen azon időpontokban, amikor Abby életéért küzdenek az orvosok, Cliff pedig egyre inkább kezdi elveszíteni a lábai alól a talajt…

moh_righttodie1

Mondanám, hogy inkább thriller, de azért némi szellemes horror felhangja is van a történetnek, tulajdonképpen, a két vonal nagyon jól összefonódik. A forgatókönyvért a Walking Dead sorozatba is író John Esposito a felelős, a látványért pedig Szalay Attila, aki egyébként a Masters of Horror széria tizenkét részében működött közre ezt is beleértve.

moh_righttodie2

Mindent összevetve nem kiemelkedő, de egy korrekt közepest megér. A magyar cím viszont, ahogy a sorozat más részeihez, gyanítom, ehhez is csak hasraütés-szerűen lett hozzácsapva.

5/10

phobic23

Be the first to comment on "Masters of Horror S02E09 – Right to Die (2007) (A Horror Mesterei – A szerelem lángja)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.