Fear Itself S01E01 – The Sacrifice (2008) (A félelem maga – Áldozat)

fi_thumbMick Garris, Masters Of Horror kitalálója által megálmodott, és Serj Tankian dalával támogatott horror-sorozatunk első részében a viszonylag ismeretlen nevű Breck Eisner (The Crazies, Sound of Thunder) egy mindenki által ismert, klasszikus vámpírtörténetet tár elénk, amolyan szerényebb, televíziós adaptációban.

Négy barát túrázni indul, de egyikük súlyosan megsebesült, ráadásul tovább tetézi a bajt, hogy a haza vezető úton a kocsijuknak is annyi. Kénytelenek betérni a közeli tanyára, ahol három látszólag naiv, szexi szőkeség fogadja őket, rendkívül negédesen. Míg a testvérpár nekiül kajálni, addig egyik lány a sebesült társukat látja el – kitisztítja és összevarrja, de nem csak a sebet, hanem a száját is -, másik pedig egy verembe csalja haverjukat. Aztán egy ordításra lesznek figyelmes, és hamarosan leesik nekik, hogy a titokzatos csajokon és a haldokló papon (mint később kiderül, az apjuk) valami sokkalta ijesztőbb is lakozik a házban…

fisac_1Ha jobban megnézzük ezt a részt, nem más, mint egy modern korba helyezett Dracula parafrázis, némi extrával bővítve. Igazából se nem jó, se nem rossz, leginkább olyan semmilyen, tehát televízióba gyártott sugárzásra tehát tökéletesen alkalmas.

Értékelés: 6/10

eyescream

Be the first to comment on "Fear Itself S01E01 – The Sacrifice (2008) (A félelem maga – Áldozat)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.