Fear Itself S01E09 – Something with Bite (2008) (A félelem maga – Valami harapós)

fisome_thumbEgyetlen horror-antológia sem maradhat vérfarkasok nélkül. A széria aktuális sztoriját ezúttal a pályáját operatőrként kezdő Ernest Dickinson szállítja, akinek leginkább ismert munkája talán a Mesék a kriptából Démonlovag c. része, emellett olyan sorozatoknak rendezett egy-egy epizódot, mint a Masters Of Horror (The V Word), a Dexter vagy a Walking Dead.

Főszereplőnket, egy Wilbur Orwell nevű, túlsúlyos afro-amerikai állatorvost megmarja egy Michael bilétával ellátott „medveszerű lény” – ekkor már sejteni lehet, hogy nem csak egy szimpla (vad)állatról van szó – , majd nyomban kileheli a lelkét az elütött pára.

fisome_1Ettől kezdve Wilbur fura átalakuláson megy keresztül: előbb a szaglása válik ultraszenzitívvé, majd az ágyban is turbó fokozatba kapcsol, és ha ez még nem lenne elég, esti portyázásokra indul. Mivel két alkalmazottja is titokzatos állattámadások áldozatává válik, az esetek után nyomozó felügyelő rászáll, bizonyítani persze semmi nem tud. Wilbur ezt követően elmegy egy kis csevejre Michael kvázi szüleihez, akik valójában vegetáriánus (!) vérfarkasok, és még több infóhoz juttatják mivoltát illetően…

fisome_2A falánk állatorvos komikus mivolta már-már ilyen Dr. Doolittle-féle gagyi vígjátékos részeket vonz maga után, ami szerény véleményem szerint elég komolytalanná teszi az egészet, bár televízióra készült, szóval nem olyan hatalmas baj. A film végi fordulat szerencsére némi színt visz bele a már megszokott sablonokba.

Értékelés: 7/10

eyescream

Be the first to comment on "Fear Itself S01E09 – Something with Bite (2008) (A félelem maga – Valami harapós)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.