Bodom – magyar found footage horror készül

bodom_thumb1960. június 5. Négy tinédzser kempingezni indult a finn Bodom-tó partjára (két fiú, két lány). Az este során a sátrukban megtámadták őket, hárman meghaltak, az egyetlen túlélőt pedig évekkel később, más bizonyítékok és nyomok híjján megpróbálták elítélni társai haláláért – sikertelenül. Az eset minden idők egyik leghírhedtebb megoldatlan rejtélye, amely iránt mind a mai napig hatalmas az érdeklődés – elég például a tinik halálára utaló Children of Bodom együttes nevére gondolnunk – egy veszprémi független filmes csapat pedig nemrég szintén az eset alapján kezdett kézikamerás horrort forgatni.

bodom01
Az Elekes Gergő – Gallai József rendezőpáros által jegyzett film állami támogatás nélkül készül, egy alig húsz fős stáb segítségével, köztük a veszprémi Alig Színpad színészeivel. A történet két egyetemistát követ, akik szakdolgozatuk témájául napjainkban próbálnak utánajárni az eredeti gyilkosságoknak, bemutatni, mi is történhetett 54 évvel ezelőtt – később viszont csak a felvételek kerülnek elő, rajtuk idegborzoló jelenetekkel a borzalmas éjszakáról és a Bodom-tó rejtélyéről.

bodom03
A készítők lelkesedése és ambíciói a jelek szerint hatalmasak – az eredetileg magyar helyszínek ellenére igyekeznek maximálisan hűek maradni a finn nevekhez, helyszínekhez, az eddig publikált képek alapján pedig mind a paráztatós, rémisztőbb horrorok és a gore effektek rajongóinak is próbálnak kedvezni. Ráadásul a filmmel tervezik meglovagolni a Blair Witch Project, REC és Paranormal Activity által indított found footage hullámot is, és mindenképpen el akarják juttatni alkotásukat a külföldi nézőkhöz is. A Cinegore csapat nevében szeretnék nekik sok sikert kívánni, és kíváncsian várjuk a végeredményt – ki tudja, talán a kisvárosi webcamerás kísértetektől és démonoktól lassacskán megcsömörlő műfajnak (személy szerint még mindig nehezen dolgozom fel a tényt, hogy a Paranormal Activity a klónokat nem számítva lassan hat résznél fog tartani) egy kis vérbeli kelet-európai borzongásra van szüksége 🙂

bodom05

A film Facebook oldalát itt, az első előzetest pedig itt találhatjátok.
Zoo_Lee

bodom06

bodom04

bodom02

Be the first to comment on "Bodom – magyar found footage horror készül"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.