Uninvited (1988) (Vörös macska)

uninvited_thumbMaffiózók csilliódolláros ladikon szeretnék pénzüket tisztára mosni, a partiőrség esetleges kíváncsiskodását pedig pár, mit sem sejtő fiatallal óhajtják elhárítani, mondván csak velük buliznak egyet az óceán közepén. Viszont megszökik egy gén és sugárkezelt, miskárolt macska a szigorúan, egy biztonságival őrzött szuperlaboratóriumból, a hétponton záródó mélygarázson keresztül, és pont az Ő csónakjukban lel menedékre. JUJJJ, óvatosan a cérnagombolyaggal, karmol a cicus!


Maga a macska ártatlan, szeretni való kis simogató fal, viszont él benne egy undorító vérszomjas lény, ami a gonosz Jack bohóc módjára, ugrik ki a dobozból, vagyis a macska garatából. Ha esetleg nem tud megölni téged, akkor sincs baj, mert a nyála fertőző, szóval percek múlva nagy kínok közepette szintén kimúlni kényszerülsz.

uninvited01

Vannak jó csajok, de neeeem, cicit nem villant egyik se. A legtöbb mit bemutat egyikük egy Jane Fonda workout, de akkor már inkább nézem a Fejes-ikrekkel a tévétornát, ahogy Senior szponzorállással vállköröznek. Amúgy is: „a VICO filmjei az Ön kedvenc filmjei”.

uninvited04
Nézzük a pozitívumokat: A macska valamikor akkora és úgy néz ki, mint egy oroszlán, valamikor patkány és ebből kifolyólag kisebb is. A nagyon gáz makett hajót dobálja a vihar, viszont a mentőcsónak, amiben hőseink menekülnek, még csak meg sem moccan, annyira nyugodt a víz. Néha látszik a bábúmozgató keze, de legalább a hangvágás magasan veri bármelyik mai blockbustert. Szerencsére a tengeren vagyunk és ugye a macska nem szereti a vizet, vagy ahogy itt fogalmaznak nem tud úszni.

uninvited02

A lezárás zseniális SPOILER: hőseink a mentőcsónakban menekülnek, de egy utolsó ijesztésre felbukkan a vérszomjas cica is. De nem ám csak megakarja ölni őket, hanem Ő is menedéket keres. Ezért, hogy ne őket basztassa a csónakban, egy koffert kihajítanak amin a macska megtud kapaszkodni, tehát neki is van egy saját mentőöve, így már nem is akar az emberektől semmit. Szépen hánykolódik a vízen, hőseink pedig túlélnek. SPOILER vége. Nem akarok szemét lenni, végül is van Bozai Józsi bácsi meg George Kennedy, és az összes pénzüket a vérre költötték, szóval azok még egész pofásak.

uninvited03

Azt kérdezed, hogy megafos-e? Az. Szórakoztató-e? Igen. Ajánlom-e? NEM

Értékelés: 3/10

Miskei

2 Comments on "Uninvited (1988) (Vörös macska)"

  1. bosszúvágy1974 | 2014-05-25 at 23:19 |

    olvasnék egy kritikát a 82-es néma dühről,ami akióhorror,és b kat

  2. köszi a tippet! majd megnézzük, mit tehetünk az ügyben 😉

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.