Day Of The Animals (1977)(Az állatok napja)

dota_thumbEgy alternatív múltban, amikor Leslie Nielsen még nemhogy vicces nem volt, hanem kifejezetten otromba és bunkó alak, az ózonréteg annyira elvékonyodott, hogy az UV sugárzástól különös hangulat lett úrrá minden élőlényen. Az emiatt bekövetkezett apokaliptikus eseményeket követhetjük nyomon jelen filmünkben.

Nagyon vegyes társaság gyűlik össze az egyik amerikai hegyvidék tanulmányozására. A sok baljós előérzet dacára nekivágnak a vadonnak, ahol bár sokáig nem történik semmi említésre méltó, mégis figyelő szemek garmadája lesi útjukat.

dota1

Mivel a külvilágtól elzárva túráznak, nem tudják, hogy katasztrófahelyzet kezd kialakulni a hegyvidékeken, ahol a legnagyobb az ózonréteg károsodása. A tűző napon az állatok természetellenesen közel merészkednek, majd éjszaka le is csapnak a kis csapatra. A farkasok, pumák, grizzlyk és sasok mellett a kígyók és háziállatok is megvadulnak. A csapat szétválik, hogy különbözőképpen küzdjön meg a bosszúszomjas élővilággal…

dota2

Aktualitása miatt választottam ezt a filmet, de bár az alapötletben és a mondanivalóban nincs semmi kivetnivaló, és a színészek is hozzák a kornak megfelelő stílust és minőséget, csak mazochistáknak javaslom. Az egész fájdalmasan szájbarágós tanmese, maximum Leslie és a grizzly ölelkezése ér egy megemlítést. Na meg van abban valami kopottas báj, hogy még fogalmuk sem volt arról, hogy milyen hatású az UV sugárzás.

értékelés: 3/10

DeerWoman

Be the first to comment on "Day Of The Animals (1977)(Az állatok napja)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.