All Cheerleaders Die (2013) (Minden pompomlány meghal)

cheerleaders01Lucky McKee. Minden egyes alkalommal dicsérem, nem tudok rá soha haragudni, még akkor sem, amikor legelső és egyben leggyengébb filmjét remakeli. Miért is szidnám, hiszen legújabb mozijában, jéghideg vaginájú pomponos lányok tépik szét Michael Bowent!

Maddy, mint a cheerleader lányok nagy tisztelője kamerájával végig követi a mazsorett lányok vezetőjének egy hetét. Alexis épp nagyban magyarázza, hogy mennyire fontos a sérülések elkerülése, amikor egy ugrás után társai nem kapják el szegényt, akinek így egyből szétroppan a nyakcsigolyája. Még szerencse, hogy Maddy ott van, így egyből pótolni tudják az elvesztett tagot. A lány pedig egyből belecseppen a szarkavarással, ármánykodással teli suli életbe, aminek egy erdei füvesbuli végén, először egy öklös pofon, majd az azt követő autós üldözés után halál lesz a vége.

cheerleaders01

Ugyanis a futballista srácok részegen leszorítják a négy csajjal teli kocsit, akik egy folyó fenekén kötnek ki és elhaláloznak. Viszont a suli kívülállója, a mindenki által lenézett „freek whitch”, alapfokú boszorkányi vizsgával rendelkezik, ráadásul szerelmes Maddybe, így visszahozza a csapatot az élők sorába. A jánykák pedig vérszopó élőhullaként, kurva zabosak.

cheerleaders02

Alapvető probléma az aránytévesztés. Ötven percig gyakorlatilag nem történik semmi, csak amit az előbb pár sorban leírtam, a mozi pedig a stáblistát leszámítva 82 perc. A sulin belüli párharcok és folyamatos „bitch”-ezés pedig ennyit nem enged meg, fárasztóvá válik. Viszont a bosszú kiteljesedése, köszönhetően annak, hogy folyamatosan csavarnak egyet rajta már pofásan néz ki, ennek ellenére nem valószínű, hogy lesz folytatás, hiába a végefőcím sugallata.

cheerleaders03

Karaktereknek természetesen nincs mélysége, egyedül a főszereplő csaj, a Maddyt alakító Caitlin Stasey akinek jut tér a színészkedésre és él is vele. Maddy egy határozott döntéseket hozó, de sokszor rosszul döntő lány, kívülállóból lesz közszereplő, a suli középpontja, ennek köszönhetően borul a bili. Köze nincs a horrorfilmes szűzlány toposzához, mégis Ő a gonoszt legyőző túlélő.

Cheerleaders04

McKee és alkotó társa Chris Sivertsone elmondta, hogy az utóbbi idők mély filozófiával megáldott hentelései után (The Woman, Red), egy kicsit lazítani akartak, a feketehumorú szórakoztatást tűzték ki célnak. Vannak hibái, de alapvetően sikerült nekik. Ráadásul az eredetiből átmentettek a felvezetés elnyújtottságán kívül szerencsére még egy dolgot. A medvecsapdát(!). Kell ennél több?!

Értékelés: 5/10

Miskei

Be the first to comment on "All Cheerleaders Die (2013) (Minden pompomlány meghal)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.