Howling III – The Marsupials (1987) (Üvöltés III – Az erszényes vérfarkas)

howling3_thumbAz amerikai hírszerzés tudomására jutott, hogy Oroszországban vérfarkasok garázdálkodnak, ráadásul a további bizonyítékok arra engednek következtetni, hogy Ausztráliában szintén megtalálhatók ezek a fenevadak! A második részt dirigáló, és most újra akcióba lendülő Philippe Mora produkciójában a kis erdélyi kiruccanásunk után Dr. Harry Beckmeyer professzorral az említett kontinensre utazunk, hogy felfedezzünk egy isten háta mögötti erszényesfarkas-kolóniát…

Jerboa elszökik otthonról, ugyanis a vérfarkas mostohaapja meg akarja erőszakolni, ami azért valljuk be, elég nyomós egy érv a költözéshez. Alig ér Sydney-be, egy rendezőasszisztens máris lecsap rá, mint tökéletes alapanyagra egy éppen készülő horrorfilmhez (Alakváltó 8), habár a mindentől távol nevelkedett lánynak halvány fogalma sincs, hogy mi a franc az. Martin egy mozi után gyorsan ágyba is viszi, a lány pedig mámorosan elkotyogja neki, hogy vérfarkas. Kell ennél szebb szerelmi vallomás, kérdem én?!

howling3_3Egy forgatás utáni bulin Jerboa bekészül a sok egyidejű ingertől, és megpróbál meglógni, de elüti egy kocsi. A kórházba szállítva aztán arra jönnek rá, hogy egy eddig teljesen új faj egyedével állnak szemben (ausztrál erszényes ember), aki ráadásul terhes! Mielőtt dr. Beckmeyer további vizsgálataira kerülne sor, apácának öltözött farkasemberek (!) viszik vissza családjához. Eközben egy emigráns orosz csajszira bukkannak (Olga), aki az operában táncolva változik farkassá (!), de a kórházba szállítás után nem sokkal szintén megszökik.

howling3_6Közben a nyomozók eljutnak Flow-ba, a farkasemberek falujába – rendkívül elmés egy nevet választottak neki, fordítsátok csak meg; akárcsak a Troll 2-ben Nilbog települése -, és rabul ejtik az egész klánt. A kormány eltökélt célja, hogy kiirtsa az erszényes farkasok utolsó megmaradt példányait, s mivel Harry ezt természetesen nem hagyja annyiban, segít megszökni nekik. Martin és Jerboa-val együtt bujkál a vadászok elől, akik mellett katonák is üldözik őket, de jön a hatalmas mitikus óriásfarkas, és kinyírja a rosszakat. Olga a végén összejön a professzorral és lesz két gyerekük, Martin és Jerboa pedig beköltözik a nagyvárosba, hogy filmsztárok lehessenek.

howling3_4A film egy szimplán középszerű, feledhető horror-vígjátékként indul, majd elkezdik szépen lassan úgy kuszálni a szálakat, hogy a sok ide-oda csapongás miatt teljes közönnyel várjuk a folytatást, mert egy koherenciát aligha tartalmazó élvezhetetlen maszlag válik belőle. Nem azt mondom, hogy eleve szar az egész koncepció, csakhogy illet volna kicsit átfésülni a forgatókönyvet, kivenni belőle részeket vagy legalábbis normálisan összegyúrni, mert itt aztán minden megtalálható az aktuális világpolitika, történelem, valamint a Vatikán bekeverésétől, az evolúciós és pszichológia baromságokon át a bújtatott állatvédelmi maszlagig bezárólag, és akkor még nem is esett szó a könnyed filmvilág-paródiáról.

howling3_1A kis erszényes farkas megszületése minden bizonnyal rendhagyó filmtörténeti momentumnak bizonyul, de ezenkívül nem igazán éri meg senkinek megtekinteni, mert csak az idejét vesztegeti vele.

Értékelés: 4/10

eyescream

1 Comment on "Howling III – The Marsupials (1987) (Üvöltés III – Az erszényes vérfarkas)"

  1. Cikklista frissítve!

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.