Raging Sharks (2005) (A cápák visszatérnek)

ragingsharks_thumbHogy lehet olcsóból feldobni egy cápás filmet, úgy hogy közben ne használjunk semmiféle CGI-t?! Hát ki nem találtátok volna, de földönkívüliekkel! A Nu Image Films baromira ott van a cápás filmekben (Shark Attack, Shark Attack, 2, Shark Attack 3: Megalodon, Shark Zone, Hammerhead: Shark Frenzy stb.), és láthatólag még rohadtul nem unja, mert elkészítette ezt a marhaságot!

Két űrhajó ütközik valahol a világűrben, aminek során a földönkívüliek kapszulája a Föld légterébe kerül. A kapszula a tengerbe zuhanása során elsüllyeszt egy bárkát, és a robbanás során a benne lévő ismeretlen összetételű anyag kiszabadul. Ezt pedig bekajálják az ott éldegélő (nyilván barátságos) cápák, mert ettől baromira vérszomjas fenevadakká változnak. Például mit sem sejtő búvárokat fogyasztanak el, illetve megtámadják az Oshona Mélytengeri Kutatólaboratóriumot. Az egyik főnök közben kölcsönkér egy tengeralattjárót, hogy kimentse az ott rekedt embereket…

ragingsharks_1A főcím utáni, öt kemény percig tartó sci-fi szál igazából tökre kihagyható (vagy tetszés szerint bármiféle más, földi eredetű szerrel behelyettesíthető), az így kapott végeredményt pedig a Deep Blue See (Háborgó mélység) szerény költségvetésből összetákolt kópiájaként lehetne jellemezni.

ragingsharks_2Van itt minden, ami unalomig ismételt B-filmes feszültséget ígér: víz alatti high-tech kutatóbázis, amivel megszakadt a kapcsolat, kétségbeesett kollégák, bátor felmentősereg, valamint agresszíven támadó jószágok, akik megpróbálják megkajálni az ott rekedteket stb., egyedül talán a fináléban újra visszatérő, kissé Predator-ábrázatú földönkívüliekre nem számítunk, haha!

Értékelés: 5/10

eyescream

Be the first to comment on "Raging Sharks (2005) (A cápák visszatérnek)"

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.